Brexitul, sperietoare pentru constructorii auto: Mini se gândește să mute o parte a producției în Olanda

de Paul Cosma
Miercuri, 03.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini ia în calcul să mute o parte a producției din Marea Britanie în Olanda, în cazul eșuării negocierilor privind Brexitul, a anunțat șeful grupului BMW, Harald Krueger.

Cei mai mulți constructori cu fabrici în Marea Britanie sunt vizibil îngrijorați de Brexit, ce ar putea avea consecințe majore pentru activitatea fiecărei companii în parte.

În cazul în care Uniunea Europeană nu ajunge la un acord convenabil cu britanicii, producătorii auto au spus în repetate rânduri că vor fi nevoiți să mute, să întrerupă sau chiar să oprească producția fabricilor.

Ultimul pe această listă este MINI, care se gândește să mute o parte a producției din Marea Britanie în Olanda, conform unui anunț făcut de șeful grupului BMW.

“Ne pregătim de un Brexit dur, o situație lose-lose pentru Marea Britanie și Uniunea Europeană,” a declarat Harald Krueger.

Oficialul spune că lipsa unui acord comercial între cele două părți va forța Mini să mute și mai multă producție în uzina olandeză VDL. În trecut, acea fabrică a fost folosită de Mitsubishi, dar din 2014 a produs noile generații ale modelelor Mini.

La nivelul anului trecut, 60% din producția Mini a fost realizată în cadrul uzinei din Oxford.

Grupul BMW susține că Mini va continua să producă mașini în Marea Britanie, indifferent de consecințele Brexitului.

Via Automotive News

 

Comentarii (2)

  • Doar ca un Brexit dur nu cred ca va fi o optiune in care pierd ambele parti decat pe termen foarte scurt. O astfel de optiune ar avantaja europa care va culege toata partea de productie care va parasi Anglia.
    3 1
  • Corocsenie Adrian
    Bine ca e Olanda si nu China. Apreciez !!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru