Profitul Ford de anul trecut, tras în jos de performanțele din Europa: “2017 a venit cu foarte multe provocări, dar și cu progres”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că veniturile sale din Europa au scăzut puternic în 2017, iar performanța înregistrată pe această piață a dus la micșorarea profitului la nivel global.

În 2017, veniturile Ford în Europa au scăzut cu 66% în ultimul trimestru ca urmare a prețurilor mai mari la unele materiale (oțel și aluminiu) și din cauza incertitudinilor create de posibila ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Potrivit constructorului, profitul său din Europa a scăzut cu 81% până la 234 de milioane de dolari, după ce 2016 marcase un nivel record la acest capitol.

“A fost un an cu foarte multe provocări, dar și unul de progres. Este foarte, foarte clar că trebuie să îmbunătățim afacerile noastre”, a declarat Bob Shanks, CFO-ul Ford.

La nivelul întregului an, profitul Ford înainte de taxe a scăzut cu 19% pânâ la nivelul de 8.4 miliarde de dolari.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Nu au mașini pe stilul europenilor (vorbesc de Europa care contează) care sunt extrem de conservatori.
    5 11
  • Mai intai sa vina cu interioare bune, apoi sa emita pretentii. Presimt ca o sa-si bata joc si la noul Focus. Nu mai zic de interfata sistemului multimedia de la Fiesta, imi aduce aminte de windows 2000...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru