Jaguar Land Rover va reduce temporar producția din Anglia: constructorul dă vina pe incertitudinea creată de Brexit

de Petre Barac
Marti, 23.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover (JLR) a anunțat reducerea temporară a producției la fabrica engleză din Halewood (Liverpool) în acest an, ca urmare a vânzărilor slabe puse pe seama votului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană și a taxelor mărite pentru motoarele diesel.

Vânzările celor de la Jaguar Land Rover n-au mers prea bine anul trecut, iar britanicii se așteaptă la condiții de piață tot mai grele atât în Regatul Unit, cât și în restul Europei.

Principala problemă, în opinia constructorului, este incertitudinea creată de votul Marii Britanii pentru ieșirea din UE care a dus la scăderea vânzărilor. O altă problemă invocată a fost creșterea taxelor pentru motoarele diesel.

În acest context, oficialii Jaguar Land Rover s-au văzut nevoiți să anunțe reducerea temporară a producției la fabrica Halewood din Anglia, măsură ce va fi luată până la jumătatea acestui an.

“Ca urmare a unei revizuiri a volumului de livrări, ne pregătim să facem câteva ajustări temporare a calendarului de producție la Halewood, în al doilea trimestru al anului”, a anunțat JLR.

Fabrica Halewood este responsabilă de producția modelelor Range Rover, fiind una dintre cele mai importante uzine din Marea Britanie.

Situația nu pare să se îmbunătățească pentru JLR în viitorul apropiat după ce Marea Britanie a anunțat creșterea taxelor diesel începând cu luna aprilie.

În acest moment, vânzările Jaguar Land Rover sunt asigurate în proporție de 90% de mașinile cu motoare diesel.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru