Feedback

Pregătiri pentru Brexit: BMW va închide fabrica Mini din Marea Britanie pentru 4 săptămâni

Publicat Marti, 02.04.2019
de Paul Cosma
Comenteaza 0
Pregătiri pentru Brexit: BMW va închide fabrica Mini din Marea Britanie pentru 4 săptămâni - Poza 1
BMW a anunțat că fabrica Mini din Marea Britanie a fost închisă pentru următoarele 4 săptămâni. Măsura era planificată încă de anul trecut, însă fusese amânată pe fondul incertitudinilor legate de Brexit.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se pregătește pentru scenariul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord comercial și vrea “să limiteze daunele” unui hard Brexit.

Grupul german va închide fabrica MINI din Marea Britanie pentru următoarele 4 săptămâni, respectiv toată luna aprilie. Măsura era pregătită încă de anul trecut, dar a fost amânată până acum.

“Compania și angajații s-au pregătit pentru acest lucru în ultimele luni, iar măsura este stabilită în planul de business,” a declarat un purtător de cuvânt de la BMW.

Grupul BMW produce anual 15% din totalul de 1.5 milioane de mașini din Marea Britanie. Ieșirea britanicilor din UE era programată pentru 29 martie, dar a fost amânată, pentru moment, pentru data de 12 aprilie.

Alți producători precum Jaguar Land Rover, Honda sau Toyota pregătesc măsuri similare de întrerupere a producției pe fondul neclarităților legate de Brexit.

Via Reuters


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru