BMW: “Un Brexit fără acord va însemna costuri de 10-11 miliarde de euro pentru industria auto”

de Paul Cosma
Vineri, 09.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brexit-ul fără un acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană va duce la costuri suplimentare de 10-11 miliarde de euro pentru producătorii și furnizorii auto, potrivit declarațiilor lui Nicolas Peter, directorul financiar BMW.

Discuțiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe marginea Brexit încă nu au ajuns la un numitor comun și mai sunt doar câteva luni până la terminarea perioadei de tranziție.

BMW a cheltuit câteva zeci de milioane de euro în acest an pentru a se pregăti de Brexit, după cum a declarat directorul său financiar, Nicolas Peter.

“Asociația Constructorilor Europeni de Automobile estimează că un Brexit fără acord ar însemna costuri de 10-11 miliarde de euro pentru producători și furnizorii auto. Avem nevoie de comerț fără taxe vamale,” a spus Peter.

Acesta a mai declarat că, datorită cererii mari pentru hibrizi și mașini electrice, BMW va reuși să respecte țintele de emisii CO2 impuse de UE pentru 2020. În opinia oficialului BMW, Marea Britanie trebuie să continue să respecte aceleași standarde europene, pentru ca producătorii să ofere “aceleași mașini” pe toate piețele.

Producătorii auto au cerut recent încheierea unui acord comercial cât mai rapid între cele două părți și au avertizat că, în caz contrar, pierderile financiare pentru industria auto vor fi de 110 miliarde de euro în următorii 5 ani.

Presa japoneză a scris că producătorii Toyota și Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii dacă Executivul de la Londra nu se va înțelege cu oficialii UE și nu va fi semnat un acord comercial până la sfârșitul anului.

Via Reuters

 

Comentarii (2)

  • Vai,10 "melearde",asa,verzii atentie aici,de la UE citire,reducerea cu 60% a emisiilor de gaze pana in 2030 costa in jur de 3500miliarde de euro la nivel de 27 de state membre.Bani pe care senila Europa supraindatorata nu ii are.
    4 4
  • La cate amenzi isi iau germanii, asta e floare la ureche :))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru