PREMIERĂ: Continental a dezvăluit în România un sistem audio fără difuzoare

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Continental au prezentat în România tehnologia Ac2ated Sound, un sistem audio fără difuzoare. Acesta utilizează suprafețele interioare ale mașinii pentru a genera sunet.

Continental Engineering Services și-a propus să inoveze sistemele audio prezente într-o mașină. Tehnologia a fost denumită Ac2ated Sound și tocmai a fost prezentată în România.

Sistemul audio propus de Continental utilizează suprafețele interioare ale mașinii pentru a genera sunet. Inginerii s-au inspirat din instrumentele clasice cu coarde, care își folosesc structura drept cameră de rezonanță.

Așa și în cazul tehnologiei Ac2ated Sound, actuatoare special dezvoltate provoacă o reacție a suprafețelor specifice din interiorul vehiculului. Altfel spus, actuatoarele determină să vibreze (astfel încât să emită sunet în diferite game de frecvență) materialele cu care este îmbrăcat stâlpul, ușa și căptușeala plafonului.

Soluția propusă de Continental are o greutate mai mică (între 75% și 90%) decât a sistemelor audio convenționale, care pot cântări până la 40 de kilograme. În plus, pentru că utilizează suprafețele deja existente, Ac2ated Sound este mai eficient în economisirea spațiului.

Sistemul audio inovator s-ar putea dovedi o soluție foarte bună pentru mașinile cu zero emisii, acolo unde greutatea în minus se "transformă" în autonomie.

Ac2ated Sound va intra în producție, la scară mică, odată cu noua generație de vehicule.

via Continental

Comentarii (1)

  • În direcția asta ar trebui continuat: fiecare suprafață, fiecare subansamblu ar trebui să îndeplinească mai multe funcții.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru