Presa britanică: Jaguar Land Rover ar putea lansa un SUV electric alimentat cu hidrogen în circa 5 ani

de Paul Cosma
Luni, 17.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va lansa un SUV electric alimentat cu hidrogen în circa 5 ani, dacă proiectul “Zeus” va avea succes, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa britanică.

În luna iunie, un document oficial a scos la iveală intențiile grupului Jaguar Land Rover de a dezvolta un SUV electric alimentat cu hidrogen, în cadrul unui program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon. “Project Zeus” este un efort comun al mai multor companii din industria auto britanică.

JLR lucrează la prototipul unui vehicul electric pe pile de hidrogen, alături de “parteneri din industrie”. “Project Zeus” face parte dintr-un program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon și numără companii precum Jaguar Land Rover, Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems și UKBIC.

Potrivit ultimelor informații apărute în presa britanică, viitorul SUV alimentat cu hidrogen ar putea să apară în circa 5 ani, în preajma lansării unei noi generații Range Rover Evoque.

Departamentul pentru Afaceri, Energie și Industrie susține că JLR va livra un “prototip de vehicul alimentat cu hidrogen, cu autonomie mare, încărcare rapidă și abilități off-road”.

Oficialii JLR au spus recent că “Project Zeus” este “foarte, foarte important” pentru viitorul companiei, în condițiile în care autoritățile britanice pregătesc interzicerea vânzărilor de mașini diesel și pe benzină în 2030-2035.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Daca va mai exista Jaguar Land Rover si peste cinci ani...
    11 1
  • Deci ca sa ne intelegem si sa nu avem dubii : JLR ar PUTEA sa lanseze un suv electric pe hidrogen in CIRCA 5 ani DACA proiectul Z va avea succes ,conform unor surse NEOFICIALE .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru