Presa britanică: Mini va concedia 400 de angajați de la uzina din Oxford, din cauza vânzărilor scăzute

de Paul Cosma
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini va concedia 400 de angajați de la uzina din Oxford, pe fondul vânzărilor scăzute, potrivit informațiilor publicate de presa britanică. Uzina va trece la un program de lucru în două schimburi, iar capacitatea de producție va fi redusă cu 10%.

Producătorii auto sunt în plin proces de adaptare la “noua realitate” adusă de pandemia de coronavirus, iar activitățile lor continuă să fie afectate de această criză.

Restructurarea fabricilor și reducerea numărului de angajați sunt doar câteva dintre măsurile întâlnite în această perioadă în industria auto.

Presa britanică susține că MINI va concedia 400 de angajați de la uzina din Oxford, din cauza vânzărilor scăzute, iar programul va trece de la trei la două schimburi.

Capacitatea zilnică ar urma să fie redusă de la 1.000 de unități la cel mult 800-900 de exemplare, potrivit noilor măsuri de reorganizare. Uzina numără în prezent circa 4.000 de angajați.

Reprezentanții Mini au spus că această “decizie dificilă” a fost necesară deoarece volumul de vânzări pentru 2020 va fi în scădere față de anul trecut.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • hazard
    well, cand faci masini de doi lei exista riscul sa dai in faliment. Asa ca in loc sa te apuci sa faci masini mai bune, mai bine dai afara din muncitori si maresti salariile managementului.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru