Presa germană: “Tesla are întârzieri majore în finalizarea fabricii de lângă Berlin”

de Paul Cosma
Luni, 08.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla înregistrează “întârzieri majore” în finalizarea fabricii de lângă Berlin, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa din Germania.

Planificat pentru vara lui 2021, startul producției Tesla din Europa ar putea să fie amânat. Motivul? Producătorul american nu va reuși să finalizeze la timp unele clădiri “esențiale” de pe terenul uzinei. 

Surse citate de publicația germană Automobilwoche spun că întârzierile sunt “majore”, iar Tesla nu va putea să înceapă producția așa cum și-a propus inițial, adică în mai puțin de 6 luni. 

Potrivit surselor, Tesla încă nu a depus documentele necesare pentru ca autoritățile germane să autorizeze o fabrică de baterii pe același teren. 

Producătorul american a transmis că va începe producția lui Model Y în fabrica de lângă Berlin în luna iulie 2021, scopul fiind o capacitate anuală de 500.000 de unități. 

În raportul pentru ultimul trimestru din 2020, prezentat în luna ianuarie, Tesla susține că lucrările de construcție decurg conform planurilor și că unele echipamente și utilaje au început deja să fie mutate în cadrul Gigafactory Berlin. 

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Nu am încredere în ce zic germanii

    Poate este adevărat, dar poate doar îşi doresc întarzierea Tesla, până când germanii vor fi gata cu produsele lor?
    6 23
  • Este clar o sabotare, mai ales ca au de gand sa le acorde si stimulente financiare.
    18 4
  • daca o construiau romanii si nu o terminau la timp, macar aveau 2 fabrici :))))
    10 3
  • Eu am auzit ca deja se preconizeaza ca noul model Y va incepe productia si va avea o baterie noua. Livrarile de la fabrica din Berlin vor incepe in toamna anului asta. Deci ce intarzieri?
    https://www.automarket.ro/stiri/tesla-productia-lui-model-y-la-berlin-va-incepe-la-jumatatea-lui-2021-102307.html
    7 1
  • Vor produce doar Model Y la Berlin?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru