Prezentare de gală în România pentru noul BMW Seria 8: "Marșul BMW" din 1930, interpretat la evenimentul de la Uzinele Electrice Filaret

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
"Marșul BMW", compus în 1930 de compozitorul german Frank Anatol, a fost reinterpretat cu susținerea Festivalului SoNoRo în cadrul evenimentului de lansare în România a noului Seria 8, care a avut loc la Uzinele Electrice Filaret.

La finalul anului trecut, BMW România a organizat un eveniment special cu ocazia prezentării noului Seria 8 pe piața locală.

Evenimentul a avut loc la Uzinele Electrice Filaret, în halelele care cu peste 100 de ani în urmă găzduiau motoare diesel de sute de cai putere şi generatoare care produceau electricitatea pentru Bucureşti.

În cadrul evenimentului, "Marșul BMW", compus inițial de de compozitorul german Frank Anatol în 1930, a fost reinterpretat modern cu ajutorul Festivalului SoNoRo în formația: vioară - Alexis Cardenas, violă - Răzvan Popovici, violoncel - Jan-Erik Gusse Gustafsson.

Prima interpretare modernă a marșului a avut loc tot în România în anul 2017, de asemenea cu sprijinul Festivalului SoNoRo, însă evenimentul de anul trecut a marcat și o premieră: prima înregistrare modernă de calitate a "Marșului BMW". De asemenea, în cadrul evenimentului, fotograful Radu Chindriş a imortalizat proiectul cu o cameră foto cu plăci de colodiu umed şi un obiectiv din anii 1860.

Alături de noul Seria 8, la eveniment a fost prezentat și un BMW E9 din urmă cu 51 de ani, model care readucea marca germană în clasa coupe-urilor de mari dimensiuni şi a motoarelor cu şase cilindri în linie.

"Marșul BMW" este o compoziție misterioasă, întrucât nici în prezent nu se știe dacă a fost o inițiativă proprie a compozitorului Frank Anatol sau dacă a apărut în urma unei comenzi venite din partea celor de la BMW.

În perioada în care a fost compus marșul, BMW încerca să se reinventeze după momentele dificile de la finalul Primului Război Mondial prin producția de motociclete (1923) și automobile (1928-1929).

Via BMW

Comentarii (2)

  • Nu prea știu ce să zic despre noua Serie 8, dar nu-mi pot lua ochii de la E9!
    3 0
  • pentru BMW o mare nenorocire in RO este asocierea cu un partener ca automobile Bavaria
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru