Prima galerie foto realizată cu ajutorul camerei unei mașini vine de la noul Volvo XC60

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a cerut ajutorul unui fotograf de Pulitzer pentru a da naștere unei galerii de imagini realizate doar cu camerele instalate pe noul XC60.

Probabil mulți dintre voi v-ați gândit că mașinile echipate cu cameră video ar putea fi folosite drept aparat foto. Sunt multe momente în care camera pentru marșarier sau cea din parbriz pot surprinde o stradă aglomerată, un cadru natural de vis sau chiar imagini ale unor oameni simpli.

Volvo a intuit acest potențial și a transformat noul XC60 într-un aparat foto pe roți pentru Barbara Davidson, câștigătoare de trei ori a premiului Pulitzer pentru fotografie.

Barbara a primit un XC60 cu care a început să exploreze străzile din Copenhaga, capitala Danemarcei. Folosindu-se doar de camerele video ale noului crossover, Barbara a căutat noi perspective ale orașului.

Esential 30 de fotografii a realizat Barbara Davidson cu ajutorul camerelor de pe Volvo XC60.
Au rezultat 30 de fotografii adunate într-o colecție specială, expusă la Londra și programată să facă înconjurul lumii în mai multe galerii de artă.

Barbara recunoaște că nu a înțeles prea bine proiectul atunci când a fost contactată de Volvo. Însă, imaginile extrase de pe camera video au convins-o că se pot naște fotografii interesante.

Câștigătoarea premiului Pulitzer a declarat și că are o legătură personală cu brandul suedez. În copilărie, familia sa a avut un accident grav cu un Volvo. Mașina s-a răsturnat, însă ea și părinții au supraviețuit.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru