Prima generație Mini renaște sub numele Remastered: este construită manual și costă 60.000 de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 11.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima generație a modelului britanic renaște sub bagheta magică a celor de la David Brown Automotive. După 1000 de ore de muncă, micul model ajunge să coste 60.000 de euro.

Una dintre cele mai populare mașini construite vreodată în Marea Britanie, prima generație MINI, are acum șansa de a o lua de la capăt. Aproape în aceeași formă. Nu s-a decis constructorul britanic să relanseze modelul de acum câteva decenii. S-a gândit David Brown Automotive, o companie din Silverstone, specializată în crearea unor mașini clasice.

Rezultatul eforturilor se numește Mini Remastered și, așa cum o sugerează și numele, este un Mini de primă generație, îmbunătățit cu tehnologie contemporană. Mai exact, David Brown Automotive a folosit un șasiu ranforsat pentru a crește rigiditatea și noi panouri de caroserie.

Aspectul exterior a rămas același, însă sub capotă se regăsesc fie 79, fie 100 de cai putere, storși din același motor vechi de 1275 cmc. Cutia manuală cu patru trepte a fost și ea recondiționată, suspensia recalibrată, iar frânele îmbunătățite.

Esential 100 de cai putere oferă cea mai puternică versiune a motorului de 1.3 litri.
1000 de ore de muncă sunt necesare pentru crearea unui Mini Remastered.
60.000 de euro este prețul unui Mini Remastered.
Interiorul a fost mai bine izolat fonic, farurile au primit tehnologie de iluminare actualizată, stopurile spate au primit lumini LED pentru a fi văzute mai bine pe timp de noapte, grila frontală este acum din aluminiu, iar habitaclul a fost capitonat cu o piele cusută manual.
De altfel, întreaga mașină este construită manual.

Tot la interior, fanii Mini vor regăsi un volan Moto-Lita, instrumente de bord retro, elemente cromate și un suport pentru pahar, montat pe consola centrală.

După cum spuneam, tehnologia nu lipsește, ceea ce înseamnă că în centrul planșei de bord își face apariția un sistem multimedia, capabil să ofere navigație, suport Apple CarPlay și Android Auto, conexiune USB și buton de start. Nu lipsesc nici închiderea centralizată și accesul fără cheie.

Și pentru ca mașina să capete accentele unui obiect de lux, zona portbgajului a fost și ea tapițată cu piele cusută manual, iar acoperișul poate fi comandat în orice culoare.

Potrivit celor de la David Brown Automotive, pentru nașterea fiecărui Mini Remastered este nevoie de 1000 de ore de muncă. Nu e de mirare că prețul fixat de britanici este de 60.000 de euro.

Comentarii (7)

  • David Maro la gură
    Cotet cu leduri si televizor. Absolut hidos!
    Dacă dai 60k lire (că euri n-are cum) pe gretoşenia asta cu roţi de căruţ de butelie, inseamnă că esti mafiot, aşa, mai mic, exact cât vomitoriul ăsta saxofonit
    6 12
  • Excelenta ideea.As vrea sa vad Broscuta,un Fiat 500,2CV,R4,Mini si da un Trabant cu sisteme moderne (fara rahatul turbo),cu acele forme artistice si acea simplitate inteleapta.Bineinteles nu la pretul nesimtit de 60 K.
    9 3
  • @David Maro la gură
    Ai vrea tu una dar nu ai bani nici sa te caci !
    5 7
  • @David cacat
    Muieți îs posmegii ? Vulpea dacă nu ajunge la struguri zice că's acrii ... Csf n-ai csf...

    Absolut superba masina! Mi-as dori una, dar cred ca pe cand ajung eu sa cumpar una la banii astia, o sa scoata a 2-a reincarnare a modellui asta. Oh well ... macar ma delectez cu pozele.
    2 6
  • Când ești sărac, e ușor să critici prețul unei astfel de jucării :)
    Când ai bani de nu-i poți număra, ia să vezi cum ți se schimbă perspectivele! E drept, nu toți cei cu bani sunt complet snobi, mai sunt și unii cu picioarele pe pământ. Dar, pe lumea cealaltă, toți plecăm cum am venit: în curu' gol.
    4 0
  • Frumos..... Sunt curios ce se intelege prin suspensie recalibrata.... Pe noua masina exista arcuri?
    1 2
  • banutii aia sunt (pe langa un profit frumusel) si manopera platita la nivelul UK in conditii de serie extrem de redusa.

    "întreaga mașină este construită manual"..am simtit nevoia sa repet pentru David ...dar daca nu intelege problema poate ii facem un desen pe nisip

    Jaguar ofera E-Type dupa aceeasi reteta de nu ma insel in jur de 100.000
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru