Prima maşină zburătoare începe testele în 2018: este electrică, are autonomie de 800 de kilometri şi atinge 322 km/h

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O compania americană va începe în 2018 testele cu prima maşină zburătoare din lume, care va funcţiona cu motoare electrice şi va avea o autonomie de peste 800 de kilometri. Producţia de serie este programată pentru 2024.

Esential 805 kilometri este autonomia maşinii zburătoare Terrafugia TF-X
Compania americană Terrafugia a anunţat un proiect ambiţios care prevede lansarea primei maşini zburătoare din lume până în anul 2024.

În prezent, o echipă de ingineri a realizat un model la scara 1:10 a maşinii zburătoare TF-X pe care o testează în tunelul de vânt al Institutului de Tehnologie de la Massachusetts (MIT), iar în 2018 sunt programate primele teste reale.

Prima maşină zburătoare va avea aripi pliabile şi va avea poziţie orizontală sau verticală, astfel că va putea fi păstrată în garaj. Dotată cu motoare electrice care furnizează echivalentul a 300 de cai putere, maşina zburătoare este capabilă să ajungă la o viteză de 322 km/h, iar autonomia va fi de circa 805 km.

Deloc surprinzător, maşina va fi semiautomată, astfel că pilotul va trebui doar să pornească computerul de bord şi să indice direcţia în care vrea să zboare.

Pentru moment, Terrafugia nu a dezvăluit care ar putea fi preţul de comercializare pentru această maşină zburătoare.

Compania a fost fondată în 2006 de studenţi din cadrul departamentului de aeronautica de la MIT cu unicul scop de a realiza prima maşină zburătoare din lume.

Via Business Insider

Comentarii (5)

  • arogantul
    masina/avionu' din primele 3 poze nu seamana deloc cu aparatul din ultimele 3 poze
    11 1
  • Sper din tot sufletul sa nu prind momentul cand vor trece cocalari deasupra casei mele cu maneaua la "blana" si viteze ilegale. :)))
    17 1
  • Cum fac astia bre, adica o masina electrica abia are 200-300 km autonomie si barzaunele asta care mai si zboara face 800??
    6 0
  • Dacă se va calcula consumul ca la astea de pe stradă vor fi pline câmpurile, pădurile şi lacurile de ele.
    6 1
  • Nu-i exclus, ca cel putin la inceput, sa fie folosit un motor cu ardere interna care sa alimenteze motoarele electrice, plus niste baterii de capacitate redusa, care sa permita cel putin o aterizare de siguranta in caz ca cedeaza motorul principal
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru