Prima schiță cu un nou model electric pregătit de Tesla: va fi produs în China și va fi vândut la nivel global

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Duminica, 19.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a publicat într-un document oficial o schiță cu un viitor model electric pe care intenționează să-l producă la noua uzină inaugurată în China.

Tesla a început în această lună să livreze primele unități Model 3 produse la noua uzină construită în China în apropiere de Shanghai.

Cu acea ocazie, CEO-ul Elon Musk a participat personal la eveniment și și-a exprimat dorința ca Tesla să construiască un centru de cercetare și, în cele din urmă, să dezvolte un model în China.

Inițial, declarațiile sale au fost privite cu scepticism, însă Tesla a publicat un document oficial în care detaliază planurile pentru centrul de inginerie și anunță o serie de posturi disponibile.

Împreună cu aceste informații, Tesla a publicat și o schiță cu un nou model, despre care nu oferă însă niciun fel de informație. Totuși, pe baza designului și a declarațiilor făcute de Musk, este foarte posibil ca noul model să fie poziționat în gamă sub Model 3.

De asemenea, uzina din China nu ar fi aleasă întâmplător pentru producție, întrucât ar permite reducerea costurilor și vânzarea modelului la nivel global la un preț cât mai competitiv.

"Cred că ar fi grozav să facem un centru de design și inginerie în China care să realizeze un model original pentru consum global.

Cred că ar fi ceva apreciat la nivel mondial. Cred că ar trebui să facem asta și o vom face", a declarat Musk la evenimentul care a marcat livrarea primelor unități Model 3.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Un model Tesla gen model 3 spre Golf
    Care va avea mare succes, nu numai în China dar și în lume

    De văzut dacă îl vor produce şi la Berlin
    6 18
  • netam-nissan
    o fi frumoasa daca zice dl edikkk nu zic ba parca aduce cu o saminta de dovleac e cred ceva eco bio cum se cauta acuma si la carfur ca car tone cu stivuitorul de tot felu
    nu prea au gust arome dar la ce scumpe sint trebuie sa fie bune la fel ca viitoru musai electric ce daca se scumpea kilovatu
    aici e gratis inca dar nasol ca au inceput sa se paruie pe prize nu.i inteleg daca au bani de tesle i3 i8 cum mai vor corent moca
    poate bogatia taman din chitrosenie li se trage ce stiu eu dar i.as vedea ca un fel de hipioti darnici cu altii pe ecologisti nici vorba insa minca.iar apocalipsurile
    17 3
  • andrei
    incearca sa mai pui si punct dupa propozitii. poate intelegem si ce vrei sa spui. nu de alta, dar parea ca ai zis ceva interesant. dar in final nu s-a inteles mai nimic. si la mobil si la pc dublu space bar inseamna ca iti pune punct.

    in rest sunt satul de teslele astea. mult computer si cam putina masina. banuiesc ca la asta nu o sa mai ai nici macar volan.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru