Primele detalii despre noua generaţie Kia Cee'd: hatchback-ul compact va creşte în dimensiuni şi va prelua motoarele lui Hyundai i30

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generaţie Kia Cee'd va avea dimensiuni mai mari şi va fi disponibilă cu 3 motoare pe benzină şi un motor diesel în 3 versiuni de putere.

Kia Cee'd va primi o nouă generaţie spre finalul anului viitor, iar constructorul sud-coreean a început deja testele cu mai multe versiuni camuflate.

Primele imagini nu arată prea multe detalii de design, însă au evidenţiat faptul că dimensiunile generale vor fi mai mari, ca urmare a faptului că portierele spate sunt mai lungi. Unele elemente vor fi însă preluate de la "fratele" său Hyundai i30, care a primit o nouă generaţie cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna septembrie.

Printre acestea se numără profilul geamurilor, dar mai ales gama de motorizări. Astfel, motorul turbo de 1.0 litri şi 120 de cai putere va rămâne în gamă, la fel ca şi propulsorul aspirat de 1.4 litri şi 100 de cai putere. Noutatea va fi reprezentată însă de un agregat de 1.4 litri turbo T-GDI cu 140 de cai putere şi 242 de Nm, care va deveni astfel şi cel mai puternic motor pe benzină de pe noul Cee'd.

Urmareste Automarket
Lucrurile sunt mult mai simple în cazul propulsiei diesel, întrucât singură unitate disponibilă va fi CRDi-ul de 1.6 litri, care va fi oferit în trei versiuni de putere: 95, 110 şi 136 de cai putere.
Acesta din urmă va livra şi un cuplu motor generos, de 300 Nm.

Cel mai puternic diesel, versiunea de 110 cai putere şi benzinarul de 140 de cai sunt singurele motorizări care vor putea fi comandate împreună cu o cutie automată cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte, în timp ce restul propulsoarelor vor fi oferite cu o transmisie manuală.

Cel mai probabil, a treia generaţie Kia Cee'd va fi dezvăluită publicului cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului 2017.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • ...Alt articol de umplutura si absolut inutil - parerea mea, fiindca:

    1. Nu apare nici macar o imagine-spion ori vreo schitza prezumtiva a noului model.
    2. Orice pasionat auto... minor stie demult ca Kia si Hyundai impart platformele / motorizarile.

    Nu mai repet opinia ca-i total nefericita prin prisma unei logici simple exprimarea "Kia Cee'd - sau orice alta marca / model - VA PRIMI o nouă generaţie", fiindca degeaba as face-o.
    13 1
  • @kirotractor

    Daca erai asa pasionat puteai sa dai un click pe Motor1, mai sus (in articol), si vedeai tot ce vrei (poze etc...). Stirea mi se pare foarte ok, ce vroiai sa iti spuna acum...? Oricum noutatile despre Kia sunt rare.
    2 7
  • Greu cu internetul asta, din spatele tastaturii toti suntem experti si politicieni

    http://www.motor1.com/news/129277/2018-kia-ceed-spy-photos/
    2 7
  • Decit sa scrie aberatii, pustimea aroganta ar face mai bine sa taca - asa ar putea lasa macar impresia ca poate-o fi inteligenta. :-)
    ...Fiindca stirea... completa ref. la noul Cee'd o stiam de citeva zile de pe site-urile nemtesti, franceze etc. si-n plus cred ca AM n-ar trebui sa fie doar "indrumator spre linkuri".

    In fine, "experti" ca tine imi confirma inca o data justetzea optiunii de-a fi renuntat recent la meseria ingrata de redactor-tester in presa auto-moto (aia "veritabila", nu online.)
    Si hobby-ul de comentator... amator pare a fi insa "vanare de vant", asa ca urmatorul pas logic va fi "Adio, tabara draga !!!" si de pe AM
    (nu c-ar interesa pe cineva - mi-o zic doar mie-ma, sa nu uit cumva. ;-))
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru