Primele detalii despre noua generație Skoda Octavia: cehii ar putea renunța la controversatele blocuri optice angulare duble

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Octavia ar putea renunța la blocurile optice angulare duble introduse cu ocazia ultimului facelift în favoarea unui design tradițional.

Skoda Octavia facelift a debutat pe piața din România la începutul anului trecut, iar compacta a generat numeroase controverse din cauza unei decizii radicale de design prin introducerea unor blouri optice angulare duble.

Este însă puțin probabil ca soluția adoptată de constructorul de la Mlada Boleslav să fie implementată și pe noua generație Octavia, potrivit unor imagini spion obținute de publicația franceză L'Automobile Magazine. Sursa citată menționează că cehii vor reveni la un design mai tradițional pentru a pune astfel punct controverselor.

Noua generație Octavia va utiliza platforma MQB, similară cu cea pe care va fi dezvoltată și viitoarea generație Volkswagen Golf, care va fi lansată la jumătatea anului viitor. Gama de motorizări ar putea include o versiune micro-hibrid cu acumulator de 48 de volți și o versiune îmbunătățită a noului motor pe benzină TSI de 1.5 litri. În plus, se vehiculează și apariția în gamă a unui nou motor diesel TDI de 1.5 litri.

Anul trecut, Skoda Octavia s-a comercializat în circa 227.200 de unități pe teritoriul Europei, în creștere nesemnificativă comparativ cu anul 2016, când a avut 226.700 de clienți.

De altfel, și în primele luni ale acestui an vânzările au crescut cu numai câteva sute de unități pe lună, ca urmare a interesului manifestat de clienți pentru SUV-uri.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru