Primele imagini cu interiorul lui Volvo EX90, construit din materiale ecologice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 19.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a publicat primele imagini cu interiorul viitorului SUV electric EX90. Acesta este confecționat din materiale ecologice și reciclate, iar modelul promite să ofere o nouă senzație de lux.

După ce am văzut primele imagini sugestive cu exteriorul lui EX90, Volvo a publicat acum și primele imagini cu interiorul viitorului SUV electric. Așa cum era de așteptat, habitaclul lui EX90 va fi construit din materiale ecologice și reciclate, dar care să ofere în continuare o senzație de lux unică, tipică mărcii suedeze.

În imagini avem un element decorativ al bordului, confecționat dintr-un material ecologic numit Nordico. Acesta este compus din materiale textile confecționate din PET-uri reciclate în combinație cu alte materiale provenite din pădurile din Suedia și Finlanda. Volvo descrie acest material ca fiind unul „progresiv și avansat tehnic.”

Unele zone ale bordului vor fi iluminate discret pentru a crea acea atmosferă tipică unei încăperi scandinave și care „evocă sălbăticia nordică.” Scaunele vor fi îmbrăcate într-o tapițerie din amestec de lână, un tip de material compus sustenabil și ecologic.

Cele mai multe materiale ale noului SUV electric sunt confecționate din astfel de materiale ecologice.

EX90 conține, în total, aproape 50 de kilograme de plastic reciclat și materiale pe bază bio, cea mai mare pondere de astfel de materiale văzută la un model al mărcii scandinave.

Nu în ultimul rând, habitaclul lui EX90 va putea fi personalizat în 7 configurații diferite. Potrivit mărcii, fiecare dintre aceste configurații oferă un caracter diferit al habitaclului, iar toate sunt inspirate de aspectele stilului de viață scandinav în combinație cu relația cu natura din această regiune.

Noul Volvo EX90 va fi dezvăluit în mai puțin de o lună, mai exact, în 9 noiembrie.

via Volvo

Comentarii (1)

  • Elementul decorativ al bordului există deja și la xc 60 inscription și cred că și la xc 90.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru