Primele imagini cu modelul electric Lynk&Co Zero: este dezvoltat pe noua platformă Geely care va fi folosită în curând și de Volvo

de Daniel Popescu
Marti, 15.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lynk&Co a început testele dinamice cu modelul electric Zero, care este dezvoltat pe noua platformă Sustainable Experience Architecture (SEA) a celor de la Geely. Aceasta va fi folosită și de Volvo pentru viitoarele sale modele electrice.

Lynk&Co, unul dintre brandurile constructorului chinez Geely, a prezentat în septembrie conceptul Zero. La numai trei luni distanță, producătorul asiatic a anunțat acum startul testelor dinamice cu versiunea de serie pe un circuit de teste din China.

Cu această ocazie, Lynk&Co a publicat și câteva fotografii sub camuflaj cu noul model electric și a oferit și o serie de specificații tehnice, fără să intre însă în prea multe detalii.

Astfel, acesta va fi capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Bateria va utiliza un sistem de 800 de volți și va își va păstra cea mai mare parte a caracteristicilor inclusiv după parcurgerea a două milioane de kilometri.

Autonomia promisă este de circa 700 de kilometri, însă este calculată după vechiul standard european NEDC, aflat încă în vigoare în China.

Producția de serie a lui Zero va începe la jumătatea anului viitor, iar livrările pe piața chineză sunt programate spre finalul anului.

Cel mai probabil, modelul va fi adus la un moment dat și pe piața europeană.

Până atunci, pentru publicul de pe Bătrânul Continent, Lynk&Co Zero reprezintă o avanpremieră la viitoarele modele electrice Volvo. Zero este dezvoltat pe noua platformă Sustainable Experience Architecture (SEA) a celor de la Geely, care va integra modele electrice cu unul, doua sau trei motoare și versiuni care vor putea ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

De asemenea, Geely promite că modelele dezvoltate pe noua platformă vor obține 5 stele la testele de siguranță. Platforma permite producția de modele electrice dintr-o gamă variată de segmente, dar și a unor utilitare electrice. Volvo a anunțat deja că va dezvolta în viitor modele electrice pe această platformă.

Via Geely

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    eu sint papa de la roma daca si coupeul asta care rade asfaltul e SUV.
    25 2
  • bățul prin gard
    Volvo pe platforma Geely. Ce-o sa mai zica acum fanii la acuzatia de chinezarie?
    11 4
  • Pai eu as zice sa vedem cum se comporta masinile in continuare. Pana acum, de cand au intrat banii de la chinezi, dezirabilitatea produselor volvo a crescut, si bate recorduri de vanzari in fiecare an. Daca fiabilitatea va ramane si ea in la o valoare acceptabila eu unul nu vad o problema.
    11 3
  • bățul prin gard
    Bineinteles Green
    intaratam si eu haterii sa ma distrez...
    Volvo este si ramane o masina extraordinara.Iar eu cred ca infuzia de capital chinezesc a fost benefica pentru toata lumea.
    1 14
  • @batul prin gard
    O sa rup o uluca de la gardul mamicii tale doar asa ca sa ma distrez.
    15 2
  • Să ne aducem aminte de Saab,pe care de-al dracu a vrut gm să o îngroape
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru