Primele imagini cu noul Hyundai Ioniq 5 e N1 Cup, versiunea de curse a modelului electric

de Tiberiu Safta
Luni, 11.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut primele imagini cu noul Hyundai Ioniq 5 e N1 Cup. Această versiune este creată special pentru competiție și va concura într-o nouă serie monomarcă începând din 2024.

În cadrul evenimentului N Festival din Coreea de Sud, Hyundai a publicat primele imagini cu cea mai puternică versiune a lui Ioniq 5 de până acum. Aceasta este botezată Ioniq 5 e N1 Cup și este o versiune creată exclusiv pentru competiție. De altfel, noul model va concura într-o nouă serie monomarcă, specială pentru această mașină, începând din mai 2024.

Până atunci, să vedem cu ce diferă noua versiune de competiție față de versiunile obișnuite ale hatchback-ului electric. În primul rând, noua mașină de concurs primește o caroserie cu un design mult mai agresiv, mulțumită unei părți frontale noi, aripi evazate, praguri noi, un difuzor aero masiv și un eleron. Inclusiv jantele de 18 inch sunt încălțate în anvelope slick de curse.

Alături de imagini, Hyundai ne oferă și primele detalii tehnice despre noul model. Astfel, avem o suspensie mult mai rigidă, iar garda la sol este mai joasă cu 71 de milimetri față de un Ioniq 5 standard. De asemenea, avem și frâne mai performante cu etriere cu 6 pistoane în față, respectiv cu 4 pistoane pentru cele din spate.

Modelul de curse primește și un cric pneumatic, precum și un roll-cage construit la standardele impuse de FIA și un sistem de protecție îmbunătățit pentru baterie.

Cu toate aceste modificări, modelul de curse ar trebui să fie mai ușor cu 250 de kilograme față de Ioniq 5 N.

Noul model încă se află în faza de dezvoltare, însă acesta va debuta competitiv în mai 2024. Mașinile din această serie vor fi folosite de mai multe echipe, iar fiecare mașină va avea un sunet artificial diferit pentru motor. De asemenea, piloții vor putea simula și o cutie de viteze cu 8 trepte mulțumită funcției N E-Shift.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru