Primele imagini cu noul pod peste Siret. Va fi deschis circulației în 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNAIR a publicat primele imagini prelucrate digital cu noul pod care traversează râul Siret. Investiția pentru construirea noului pod valorează 146 de milioane de lei, iar acesta ar putea fi deschis circulației în 2024.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru construirea noului pod peste Siret. Investițiile sunt estimate la 146 de milioane de lei, iar anul de finalizare a fost stabilit pentru 2024.

Noul pod va fi construit în localitatea Cosmești, județul Galați, pe șoseaua DN24. Alături de pod va mai fi construit și un pasaj nou peste calea ferată dintre Mărășești și Tecuci. Nu în ultimul rând, va fi construită și o nouă porțiune de drum de 5.6 kilometri. Aceasta va ocoli localitatea Cosmești și va avea o limită de viteză de 80 de km/h.

Durata de proiectare va dura 24 de luni, iar perioada de garanție va dura 120 de luni, adică 10 ani.

via Profit

Comentarii (5)

  • Am trecut des pe acolo. E un lucru bun că se face și un lucru și mai bun că îl face UMB. Actualul pot este foarte îngust și când treci pe el te iau și ceva emoții.
    7 2
  • 30 milioane de euro pentru un pod cu o bandă pe sens realizat în condiţii ideale la câmpie cu ce lungime?
    Din poze par să tot fie 200 de metri - că nu scrie nicăieri...
    Realizat în doi ani?
    Buun aşea !
    1 3
  • Ceva nu se potriveste.
    Daca proiectarea va dura 2 ani, durata de constructie a podului ar fi de doar cateva luni, pentru a putea fi inaugurat tot in 2024.
    Sau se apuca de constructie in timp ce proiecteaza.
    2 0
  • @deci - podul actual are aprox. 450 m lungime. Siretul nu e chiar un parau...deci nu sunt chiar ideale conditiile alea
    4 0
  • @eu

    Cei care nu sunt din zonă nu știu, dar Siretul are o albie destul de lată. Iar în perioadele în care debitul e mai mare, poate arăta chiar înfricoșător ținând cont că are și o viteză de curgere cu mult mai mare față de Olt sau Mureș. Când treceam pe lângă Olt abia sesizam cum curge, pe când la Siret viteza de curgere este foarte vizibilă.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru