Primele imagini cu Skoda Mountiaq: conceptul pick-up-ului a fost dezvoltat de studenții din Mlada Bolslav având la bază SUV-ul Kodiaq

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o serie de imagini cu prototipul Mountiaq. Conceptul pick-up-ului are la bază SUV-ul Kodiaq, iar fotografiile au fost realizate în timpul procesului de producție.

Skoda a inițiat un program inedit prin care a permis unor elevi și studenți să-și exerseze talentul la design pentru realizarea unui concept. Programul a început în urmă cu șase ani, iar în 2019, studenții și elevii implicați în acest proiect au fost îndrumați să realizeze un pick-up pornind de la structura SUV-ului Kodiaq. Anul acesta, 35 de studenți și elevi cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani sunt implicați în noul proiect.

Prototipul dezvoltat având la bază SUV-ul Kodiaq a fost botezat Mountiaq, iar acum, oficialii producătorului ceh au publicat și o serie de imagini realizate în timpul procesului de producție.

"Denumirea Mountiaq îmbină perfect atuurile pick-up-ului: sprit de aventură și caracteristici excelente în off-road. Sunt foarte mândru că am primit șansa să particip la acest proiect unic", a declarat Petr Zemanec, unul dintre cei 35 de studenți care sunt implicați în programul Skoda.

Proiectul inițiat de centrul de studiu Skoda a demarat încă din luna septembrie a anului trecut.

La începutul lunii ianuarie, studenții au început implementarea soluțiilor găsite pentru transformarea lui Kodiaq într-un pick-up. Aceștia au propus o caroserie ceva mai rigidă, au "croit" o cabină specifică pick-up-urilor, iar mai apoi au pregătit bena lui Mountiaq.

De asemenea, garda la sol este acum mai generoasă cu 10 centimetri comparativ cu versiunea de serie a SUV-ului Kodiaq Scout (194 de milimetri). Pentru a obține acest rezultat, studenții au mizat și pe jante de 17 inch Rockstar II încălțate cu anvelope speciale dedicate vehiculelor de off-road. De asemenea, pick-up-ul Mountiaq este echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu 190 CP.

Primul concept dezvoltat de studenții și elevii centrului de studiu Skoda a fost Citijet (bazat pe Citigo), iar acesta a fost urmat de Funstar (pick-up pentru Fabia), Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo) și Sunroq (bazat pe Karoq).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru