Primele schiţe ale modelului care anunţă renaşterea Datsun

de Bogdan Mirică
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Datsun va dezvălui modelul care îi va consemna renaşterea oficială în 15 iulie. Botezat cu numele de cod K2, modelul va fi unul cu un preţ abordabil.

Datsun şi-a început existenţa în Japonia, în anul 1931. La numai trei ani după, brandul a fost cumpărat de Nissan, care l-a ajutat să supravieţuiască până în martie 1986, când existenţa sa a trecut oficial pe lista mărcilor defuncte.

Cu toate acestea, în martie 2012, Nissan a anunţat intenţia sa de a renaşte Datsun pentru a putea pătrunde în forţă pe mai multe pieţe emergente, cum sunt Rusia, Indonezia şi India.

Debutul oficial al brandului va avea loc chiar la mijlocul acestei luni, în data de 15 iulie, în India, ocazie cu care subsidiarul Nissan va dezvălui şi un model complet nou, ale cărui schiţe au fost publicate astăzi. Acesta va purta numele de cod K2 şi va fi dezvoltat pe platforma lui Micra.

Urmareste Automarket
Din motive de eficientizare a costurilor, Datsun va oferi modelul K2 cu acelaşi motor de 1.2 litri şi trei cilindri regăsit pe Micra.
Aceste soluţii nu vor creşte preţul final al modelului, care se vrea a fi primul dintr-o gamă completă de vehicule abordabile, destinate clienţilor cu posibilităţi financiare limitate.

Primele exemplare vor ieşi de pe linia de asamblare abia în 2014 şi îşi vor propune să fure din clienţii unor modele ca Hyundai i10 şi Maruti Wagon R.

via Datsun

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru