Primele schițe cu Kia Stonic: design inspirat din Rio și cea mai variată ofertă de personalizare pentru un model Kia

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele schițe cu Stonic, noul SUV compact pe care îl va prezenta în toamna acestui an. Modelul preia elemente de design de la Rio și va deveni modelul Kia cu cel mai înalt nivel de personalizare.

Kia a anunțat în luna ianuarie că va lansa în acest an un nou SUV compact care se va numi Stonic. Constructorul sud-coreean încearcă astfel să-și mărească vânzările prin intermediul celui mai popular segment auto al momentului, iar noul Stonic a primit acum și câteva schițe oficiale.

Cele trei imagini evidențiază că Stonic va împrumuta parțial liniile de design al subcompactei Rio, cu care împarte de altfel și aceeași platformă, însă va avea parte și de câteva elemente noi. De altfel, imaginile par să indice că Stonic va avea un ușor caracter sportiv prin care să atragă atenția noilor clienți, în special tinerii.

Una dintre imagini dezvăluie interiorul, despre care producătorul sud-coreean afirmă că beneficiază de linii drepte, suprafețe line și design-uri geometrice pentru a maximiza spațiul pentru toți ocupanții. Deloc surprinzător, va exista și posibilitatea de a conecta smartphone-ul la mașină.

În plus, Kia afirmă că noul Stonic va fi modelul companiei cu cel mai înalt nivel de personalizare, atât în privința designului exterior, cât și al interiorului. Tot cu această ocazie, Kia a dezvăluit și modalitatea în care a ales numele pentru noul său SUV: Stonic provine de la o combinație a cuvintelor "Speedy" și "Tonic" și simbolizează astfel că modelul este unul agil care vine cu ceva nou și proaspăt în gama de modele a producătorului.

Kia Stonic va fi prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie, iar vânzările vor începe în ultima parte a acestui an.

Via Kia

Comentarii (1)

  • Marian
    Deci sa rezumam, Kia o sa aiba in acest segment urmatoarele modele: Rio, Stonic, Venga si Soul. Mai taie din ele da-le dreacu ... clar vor mai disparea un Venga si/sau Soul.
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru