Primele schițe cu noul Kia XCeed facelift. Va avea doar motoare electrificate

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele schițe cu noul XCeed facelift, varianta crossover a modelului compact sud-coreean. Noul model va fi disponibil exclusiv cu motorizări microhibride și hibride cu încărcare la priză. Constructorul asiatic a confirmat și data lansării, programată în 18 iulie.

Anul trecut, Kia Ceed, modelul compact al constructorului sud-coreean, a primit un facelift minor. Acum, Kia a publicat primele schițe oficiale cu un facelift pentru modelul XCeed, varianta crossover a modelului compact.

Cea mai mare noutate va fi noua siglă Kia, prezentă, deja, la modelul Ceed și la majoritatea modelelor din gama companiei asiatice. De asemenea, noul XCeed va primi și o linie de echipare nouă, GT Line, reprezentată chiar în schițe. Aceasta va aduce un design cu o notă mai sportivă, așa după cum se poate vedea la bara față, care este puternic sculptată.

Mai mult, grila va avea un aspect nou, iar farurile LED primesc o semnătură luminoasă nouă. Inclusiv stopurile LED vor primi o grafică nouă, alături de un scut de protecție vopsit în culoarea caroseriei și elemente cromate în jurul evacuării.

Kia nu a oferit schițe cu interiorul noului model, însă, acesta va primi un instrumentar digital cu un ecran de 12.3 inch și un ecran central de 10.25 inch pentru sistemul multimedia.

Alături de acestea, XCeed facelift va primi un sistem ADAS îmbunătățit și materiale noi.

Ca motorizări, Kia XCeed facelift va fi disponibil numai cu motorizări hibride. Astfel, motorizările pur termice au fost scoase din oferta noului model. Mai întâi, vom avea un motor microhibrid, cu un sistem de 48 de Volți. Propulsorul de 1.0 litri cu 3 cilindri dezvoltă 120 de cai putere și va fi cuplat la o cutie automată cu ambreiaj umed.

Al doilea motor este un hibrid cu încărcare la priză. Acesta combină un motor de 1.6 litri aspirat cu un motor electric. În total, propulsorul va dezvolta 141 de cai putere, iar cu ajutorul unei baterii de 8.9 kWh, această versiune promite o autonomie de 58 de kilometri.

Noul Kia XCeed facelift va fi dezvăluit oficial în 18 iulie.

via Kia

Comentarii (4)

  • " electrificate "

    V8 microhibrid este o glumă proastă...

    de aceea real electric este doar EV sau PHEV,
    restul sunt doar minciuni comerciale

    Lupul cu blana de oi , paznic la oi.... micro hibrizii ăştia

    Dar ce "verzi" sunt.... pfffff....
    6 9
  • 1.5 T-GDI
    Inteleg din articol ca se va renunta la actualul motor 1.5 T-GDI... proasta decizie...
    8 2
  • Pare că hibridul de pe hyundai ioniq devine baza xceed.
    Mild-hibrid ar putea continua cu T-GDI. Nu prea văd ce poți face cu 3 cilindri aspirați și un ventilator pe ditamai caroseria.
    7 2
  • Noua siglă se află deja pe modelele X Cred de ceva timp....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru