Primele schițe cu Skoda Vision RS: conceptul debutează la Paris și anticipează un viitor Hot Hatch compact

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele schițe cu viitorul Vision RS. Conceptul pregătit de constructorul din Mlada Boleslav anunță un viitor Hot Hatch de clasă compactă și va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii octombrie.

Skoda a pregătit câteva surprize pentru fanii care vor ajunge în cadrul Salonului Auto de la Paris. Cehii vor expune noul Kodiaq RS, un SUV echipat cu motorul diesel de 2.0 litri BiTDI de 240 CP, dar și conceptul Vision RS.

Pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, Skoda a publicat primele schițe cu viitorul Vision RS. Conform oficialilor cehi, conceptul anunță un viitor Hot Hatch de clasă compactă. Vision RS are o lungime de 4.356 de mm, lățimea măsoară 1.810 mm, iar ampatamentul ajunge la 2.650 de mm. În același timp, repezentanții Skoda spun că viitorul Vision RS anticipează și noua filozofie de design a versiunilor de performanță din portofoliu.

Cehii încă nu au anunțat Iidentitatea primului model care va prelua liniile de design implementate pe Vision RS, însă lucrurile sunt destul de clare. În 2019, Skoda lansează noua generație Rapid. Modelul va avea doar o versiune hatchback, iar conform declarațiilor făcute de cehi, noul Rapid devine un adevărat rival pentru Volkswagen Golf.

"Prezența noastră în acest segment este modestă.

Cu actualul Rapid Spaceback nu am reușit să convingem oamenii că suntem un competitor credibil, dar viitorul Rapid va deveni un adevărat rival pentru Golf. Nu vei putea să faci confuzii între noul Rapid și Octavia", explică Alain Favey, directorul de marketing și vânzări al Skoda.

În aceste condiții, există șanse foarte mari ca viitoarea generație Skoda Rapid să primească o versiune RS derivată din conceptul Vision RS. Conform unor surse apropiate companiei, Skoda plănuiește și alte modele de performanță. În scurt timp vom vedea un Superb RS, iar din 2020 și un Fabia RS cu sistem hibrid de propulsie.

Comentarii (2)

  • Daaaaaaa, zici ca-i Leon!
    Daca mentin politica actuala de a oferi o masina destul de mare in segment la un cost rezonabil, vor avea succes.
    1 1
  • Adrian
    Si-o sa ne trezim cu urmasul lui Rapid Spaceback. O masina disproportionata care zici ca-i facuta din carton sau Lego.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru