Skoda Rapid Spaceback își va schimba numele și promite noutăți de design și tehnologie: "Va fi adevăratul rival al lui Volkswagen Golf"

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Rapid Spaceback va primi un nou nume și va beneficia de un design proaspăt și tehnologii moderne pentru a deveni "adevăratul rival al lui Volkwagen Golf" în locul lui Skoda Octavia.

Skoda a anunțat încă din primăvara acestui an că noua generație Skoda Rapid va fi lansată anul viitor doar în versiunea hatchback cunoscută în prezent drept Spaceback, în timp ce varianta standard va fi practic eliminată din gamă.

Oficialii constructorului de la Mlada Boleslav au dezvăluit acum că strategia are rolul de a transforma noua generație Rapid în noul rival pentru Volkswagen Golf, în detrimentul lui Skoda Octavia.

Astfel, noua generație va primi un nou nume și va fi dezvoltată pe platforma MQB A0, similară cu cea folosită de Seat Ibiza sau Volkswagen T-Roc. Cehii promit în special noutăți legate de design care să diferențieze hatchback-ul de Octavia, dar și tehnologii moderne și o nouă generație pentru sistemul de infotainment.

"Prezența noastră în acest segment este modestă. Cu actualul Rapid Spaceback nu am reușit să convingem oamenii că suntem un competitor credibil, dar viitorul Rapid va deveni un adevărat rival pentru Golf. Nu vei putea să faci confuzii între noul Rapid și Octavia", explică Alain Favey, directorul de marketing și vânzări al Skoda.

Pe continentul european, Skoda Rapid s-a comercializat anul trecut în peste 66.000 de unități, iar constructorul mizează pe o dublare a acestor cifre în anul 2020.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Bla bla bla...
    13 7
  • skoda, ce ras. masina pentru romani sau pentru saraci..sau romani saraci :))
    12 27
  • random
    @ZET, sa inteleg ca tu detii un passat? masina care te face bogat?

    Penibil...
    24 2
  • Zet, tu ai full de full fara piele?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru