Primele schițe cu viitorul e-buggy pregătit de Volkswagen: prototipul electric debutează la Geneva

de Cornel Șocariciu
Joi, 31.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat o serie de schițe cu un viitor e-buggy. Conceptul producătorului german are la bază platforma MEB, arhitectură dezvoltată special pentru viitoarele vehicule electrice. Debutul noului e-buggy va avea loc în 5 martie.

Volkswagen vrea să readucă în atenția iubitorilor conceptul de "dune buggy" apărut în anii '60. În acest context, constructorul german a anunțat lansarea unui concept electric în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pentru moment, nemții nu au publicat și numele viitorului buggy electric, însă au anunțat că prototipul va avea la bază platforma MEB, arhitectură dezvoltată special pentru vehicule electrice.

Pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, Volkswagen a publicat și două schițe cu viitorul buggy electric. Prototipul se încadrează perfect în segmentul pe care îl promovează: caroserie deschisă fără portiere, o gardă la sol generoasă, protecții suplimentare și anvelope Mud Terrain.

"Noul e-buggy demonstrează modul în care poți interpreta într-un stil modern un vehicul clasic, dar și legătura emoțională pe care o poate oferi mobilitatea electrică", a declarat Klaus Bischoff, directorul de design Volkswagen.

Prin dezvoltarea noului concept, nemții vor să demonstreze că platforma MEB dedicată vehiculelor electrice poate fi utilizată și în proiecte de nișă.

Hatchback-ul Volkswagen ID este primul model de serie dezvoltat având la baza platforma MEB.

Modelul va fi prezentat în 2019, iar debutul comercial va avea loc în 2020.

Comentarii (1)

  • Prince Mohamed
    frumos crossover decapotabil hibrid prototip Vw E-Buggy hibrid dar nu cred ca va fi produs in productia de serie sub forma de suv decapotabil ca scad sansele Probabil viitoarea varianta de productie derivata din prototipul acesta e dragut dar hmm nu prea imi place deloc forma de suv cabrio nu prea prinde bine la public hmm ? daca va sosi si o varianta de serie acestuia nu cred ca va fi suv cabrio ca va scadea din productie probabil va veni ca suv coupe hibrid Viitorul Vw Beetle cand va sosi in productie tarziu in 2021 sau inceput 2022
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru