Primele teste pe drumurile publice pentru Aston Martin Valkyrie: livrările hypercar-ului hibrid cu 1.176 CP vor debuta în a doua jumătate a anului

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat o serie de imagini noi cu Valkyrie. Fotografiile au fost realizate în primul test efectuat de hypercar-ul hibrid pe drumurile publice. Primele livrări sunt programate pentru a doua parte a anului.

În urmă cu aproape trei ani, Aston Martin demara campania de promovare a noului Valkyrie, un hypercar hibrid dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Prima apariție în fața publicului a avut loc în vara anului trecut, unul dintre prototipurile de teste fiind expus pe circuitul de la Silverstone.

Acum, oficialii producătorului britanic au anunțat că au demarat testele pe drumurile publice. Prima sesiune a fost condusă de Chris Goodwin, pilot de teste în cadrul Aston Martin, iar alături de acesta s-a aflat și echipa de ingineri a Red Bull Advanced Technologies.

În ciuda faptului că Valkyrie a fost proiectat pentru a oferi performanțe de top pe circuit, britanicii trebuie să fie convinși că hypercar-ul poate oferi senzații plăcute și atunci când clienții rulează pe drumurile publice. Testele începute zilele acestea în apropiere de Silverstone îi vor ajuta pe inginerii producătorului britanic să vină cu soluții orientate și către confortul ocupanților.

Aston Martin Valkyrie va fi produs în doar 150 de unități, toate exemplarele fiind deja rezervate.

Conform oficialilor producătorului britanic, livrările vor începe în a doua parte a anului curent.

Hypercar-ul Valkyrie este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri dezvoltat împreună cu specialiștii din cadrul Cosworth. Acesta poate dezvolta 1.014 cai putere și 740 Nm, iar în total, sistemul hibrid (realizat în colaborare cu Rimac) dezvoltă 1.176 de cai putere la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Comentarii (2)

  • hahaha
    wow! asta nu e masina e bestie
    7 1
  • Clujeanul
    https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/cine-clujeanul-si-a-comandat-aston-martin-valkyrie-masina-costa-3-milioane-lire-sterline--produsa-150-exemplare-1_594a00505ab6550cb858bb8e/index.html
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru