Primul Mini fabricat în Germania: noul Countryman a intrat în producție

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mini Countryman a intrat în producția de serie, la uzina BMW din Leipzig. Este primul model al mărcii britanice care va fi asamblat în Germania.

La începutul lunii septembrie, Mini lansa noua generație Countryman. Pe lângă motorizările convenționale, noul model va putea fi comandat și într-o versiune cu zero emisi și autonomie de peste 460 de kilometri cu un singur plin.

Acum, MINI anunță că noul Countryman a intrat în producție. Fiind primul model al mărcii britanice care va fi asamblat în Germania, acesta va fi construit la uzina BMW din Leipzig, alături de BMW Seria 1 și Seria 2.

După o investiție de 500 de milioane de euro, în urma căreia a fost modernizată uzina din Leipzig, Grupul BMW a mai investit 200 de milioane de euro pentru ca uzina să poată asambla modele Mini.

Bateriile versiunii cu zero emisii a lui Countryman vor fi, de asemenea, produse în Leipzig.

Inițial, capacitatea de producție a noului Mini Countryman va fi de circa 100 de exemplare pe zi. Anul viitor, capacitatea va crește la 500 de unități pe zi. Pentru a face față noilor condiții, vor fi angajați 900 de oameni.

Noul Mini Countryman va ajunge în reprezentanțe în data de 17 februarie 2024.

via Mini

Comentarii (2)

  • BREXIT… cu bune dar si rele.
    2 1
  • E cea mai proasta mașina care am avut-o. Nici Suv nici mașina de oraș, lipsita total de confort.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru