Primul supercar electric venit din China are 1.225 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la GAC Aion au publicat primele imagini și informații despre noul Aion Hyper SSR. Primul supercar cu zero emisii venit din China are 1.225 de cai putere.

Guangzhou Auto Corporation, sau GAC pe scurt, este al cincilea cel mai mare producător de automobile din China. Divizia sa "electrică", GAC Aion, tocmai a publicat o serie de imagini și informații despre un supercar cu zero emisii.

Numele său este GAC Aion Hyper SSR și a fost anunțat, pentru prima oară în 2020, de conceptul Enpulse. Momentan, versiunea de serie nu este omologată în afara Chinei, dar cine știe ce ne rezervă viitorul.

Noul Aion Hyper SSR este oferit în două configurații, cu roți motrice spate și cu tracțiune integrală. Supercar-ul dispune de 1.225 de cai putere și versiunea cu tracțiune integrală (Aion Hyper SSR Ultimate) poate atinge 96 de km/h în doar 1.9 secunde.

Lăsând la o parte designul exterior, chinezii au pregătit un interior demn de un supercar electric de ultimă generație. Instrumentarul de bord digital are un ecran de 8.8 inch, iar display-ul central măsoară 14.6 inch.

Cel mai interesant aspect rămâne prețul. Potrivit constructorului chinez, versiunea cu roți motrice spate va porni de la circa 183.000 de dolari, iar cealaltă de la 240.000 de dolari.

Livrările, în China, vor debuta spre finalul anului 2023. 

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Mircea Badea
    ce e cu pretul asta? chinezii nu mai lucreaza ieftin? ma asteptam sa zica maxim 50k, chiar daca face de ras orice bolid afumator.
    1 3
  • Ce nu înțeleg spălații pe creier este că la un super car nu doar motorul costa. Pentru ca o masina sa reziste la asemenea accelerații, frânări etc are nevoie de un șasiu, suspensi etc. adecvate, altfel se destramă ca si visul electric de altfel. Ce mai vor unii de la un super car este dinamism, ori asta cam da cu virgula când punem o baterie de 500 kg.
    Pana s-or schimba lucrurile, cei mai sus menționați rămân cu visele (nici măcar umede).
    5 2
  • @dutzu
    ai auzit de tesla 3?
    1 3
  • Da, buna asta asta… Tesla 3 super car. Tesla 3 încă nu este masina si nici nu are cum când proprietarii fac greva foamei din cauza problemelor pe care le au.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru