Primul SUV Aston Martin, lansare oficială în ultimul trimestru din 2019: fabrica din St Athan va fi inaugurată la începutul anului viitor

de Paul Cosma
Miercuri, 07.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că primul său SUV va fi lansat oficial în ultimul trimestru din 2019, în timp ce noua sa fabrică din St Athan este aproape de finalizare și va fi inaugurată în debutul anului viitor.

În urmă cu doi ani, Aston Martin și-a anunțat intențiile pentru diversificarea gamei, astfel că avea nevoie și de o capacitate de producție mai mare, întrucât uzina din Gaydon nu era suficientă.

Astfel, britanicii au cumpărat un fost depozit care a aparținut Ministerului Apărării, în St Athan, Țara Galilor și s-au apucat să-l transforme într-o fabrică. Noua uzină galeză va deveni “centru al electrificării” pentru Aston Martin. Din 2019, aici va fi produs primul model electric al constructorului, cu numele confirmat Rapide E, dar și modelele sub brandul Lagonda.

Aston Martin a anunțat oficial că fabrica din St Athan va fi inaugurată în primele trei luni din 2019. În plus, britanicii susțin că primul lor SUV (proiectul DBX) va fi lansat oficial în ultimul trimestru de anul viitor, urmând ca mașina să fie construită la St Athan.

În prezent, uzina numără un total de 100 de angajați, urmând ca numărul acestora să se dubleze odată cu primele prototipuri Aston Martin la început de 2019 și să depășească 700 la începerea producției pentru SUV-ul DBX.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru