Primul SUV electrificat de la Maserati: Levante primește versiune micro-hibridă de 330 CP

de Paul Cosma
Luni, 19.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a prezentat prima versiune electrificată pentru SUV-ul Levante. Modelul este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri, un compressor electric și un sistem micro-hibrid la 48V.

Toate modelele Maserati vor primi versiuni electrice sau hibride în următorii 5 ani. Este promisiunea făcută de Davide Grasso, șeful constructorului italian, la sfârșitul anului trecut. 

Maserati a început electrificarea în 2020, atunci când Ghibli facelift a primit o versiune micro-hibridă. 

Acum, italienii au prezentat o versiune similară și pentru Levante, care devine primul SUV electrificat al producătorului din Modena. 

Mulțumită unui compresor electric (denumit eBooster) și a unui sistem mild-hybrid la 48V, propulsorul lui Levante “Hybrid” dezvoltă 330 de cai putere și 450 Nm disponibili începând cu 2.250 rpm. 

Modelul este disponibil doar cu tracțiune integrală, are o viteză maximă de 240 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6 secunde. 

Versiunea de lansare introduce și noua nuanță Azzurro Astro, disponibilă în programul de personalizare Maserati Fuoriserie. 

Via Maserati

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Adică ditamai namila şi ce
    .... ceva micro... foarte mic
    3 5
  • Titus Steel
    Cand nici pastila albastra nu te mai ajuta, ai doua solutii. Ori iti iei ceva pe baterie, ori iti plimbi nepotii prin parc. A doua varianta mi se pare mai decenta.
    Si nu uita. Marimea conteaza. Marimea cilindreei motorului desigur. Restul sunt frectii.
    4 1
  • Black Angelika
    @titus,Marimea cilindreei motorului e strans legata cu marimea...asta daca iti permiti financiar un motor mai mare da' refuzi sa ti-l iei ca "nu ii vezi rostul".E plin de 1200-1400cmc pe aici :(
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru