Marea electrificare: Maserati va lansa versiuni electrice sau hibride pentru toate modelele în 5 ani

de Paul Cosma
Vineri, 27.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate modelele Maserati vor primi versiuni electrice sau hibride în următorii 5 ani, promite Davide Grasso, șeful constructorului italian. Electricele Maserati vor fi reunite sub noul brand Folgore.

Maserati intenționează să lanseze nu mai puțin de 13 modele noi până la sfârșitul anului 2024, iar pentru unele dintre ele a început deja campaniile de marketing.

Până în 2025, Maserati va lansa 6 modele electrice, toate sub noul brand Folgore, ce înseamnă “fulger” în italiană. Pe listă se află GranTurismo, MC20, GranCabrio, Grecale, Quattroporte și Levante.

Șeful Maserati, Davide Grasso, a declarat acum că toate modelele din gamă vor primi versiuni electrice sau hibride în următorii 5 ani.

Viitoarele vehicule cu emisii zero de la Maserati vor fi echipate cu trei motoare electrice: unul pe puntea față și două pe roțile spate. Toate cele 6 mașini vor beneficia de baterii cu capacitatea de 100 kWh.

Pe lista Maserati se află viitoarea generație GranTurismo, cu versiune electrică în 2022, MC20 electric (2022), GranCabrio și SUV-ul Grecale în 2023, plus Quattroporte și Levante în 2024.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    atentie maserati, ar fi bine sa nu dati decit una la fiecare client ca sa ajunga la toata lumea !
    serios acu, cred ca dl dan_grc se tavaleste de ris citind numele modelului Grecale, ales de broscari dupa cum am auzit niste voci ca sa-l convinga sa fuga de la BMW.
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru