Producția actualului BMW M3 a fost epuizată

de Bogdan Mirică
Luni, 06.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În așteptarea noii generații M3, BMW a promis încă șase luni de tranziție alături de actualele M3 Coupe și Cabrio. Insuficient, se pare, pentru că producția anunțată a fost deja vândută complet.

În așteptarea noii generații BMW M3, Friedrich Nitschke, șeful diviziei de performanță a constructorului bavarez, a ținut să facă o serie de precizări privind viitorul celui mai popular model sportiv german. Oficialul a declarat că actualele M3 Coupe și Cabrio vor mai rămâne alături de noi cel mult șase luni, asigurând tranziția către o nouă generație, aflată deja în testele finale.

Totuși, popularitatea mare de care s-a bucurat actuala generație a făcut ca toate exemplarele ce urmează a fi produse în perioada următoare să fie deja comandate. Practic, producția programată a actualului M3 a fost deja epuizată. Cei care își doresc modelul de performanță trebuie să aștepte sosirea noului M3 sau, după cum precizează Nitschke, să opteze pentru unul dintre SUV-urile X5M sau X6M.

Tot el a declarat că vom mai vedea motoare noi în gama BMW, optimizate pentru a satisface nevoile unui client M. Posibilitatea de a face cunoștință cu un sistem de tracțiune integrală pe aceste versiuni a fost însă complet exclusă, pe motiv că instalarea unui xDrive ar afecta raportarea masei pe ambele punți, ar îngreuna ansamblul și ar dăuna direcției.

Esential 200 de cai putere per litru va fi capabil să ofere viitorul motorul cu trei cilindri, de 1.5 litri, al nemților.
Nitschke a vorbit și despre viitorul motor cu trei cilindri al bavarezilor.
Este vorba despre agregatul cu o capacitate de 1500 cmc, câte 500 de cmc pentru fiecare cilindru. Potențialul acestuia este uriaș, oficialul fiind extrem de optimist la adresa sa. ”Motorul cu trei cilindri este unul atractiv. Este capabil să atingă între 185 și 200 de cai putere per litru într-o arhitectură specială. Și, după cum stiți, noi avem o capacitate de 1.5 litri”.

Declarația germanului promite cel puțin 300 de cai putere pentru viitorul motor cu trei cilindri, lasând să se înțeleagă că există loc pentru o utilizare în gama M.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru