Producția auto din România, scădere de 15% în aprilie. Creștere marginală după primele 4 luni

de Tiberiu Safta
Joi, 11.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit noului raport întocmit de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), producția auto din țara noastră a înregistrat o scădere de peste 15% în luna aprilie față de aceeași perioadă din 2022.

În luna aprilie au fost construite 33.879 de mașini în România, potrivit celor mai noi date oferite de ACAROM. Asta se traduce printr-o scădere de 15.26% față de aprilie 2022, atunci când au fost produse 39.982 de automobile în țara noastră.

Dintre toate mașinile construite în aprilie, 22.080 de unități au fost asamblate de Dacia la uzina de la Mioveni, în timp ce restul de 11.799 de mașini au fost construite de Ford la uzina de la Craiova.

Între timp, piața auto pe primele 4 luni se bucură de o creștere de numai 0.2% față de aceeași perioadă din 2022. Astfel, în intervalul ianuarie-aprilie au fost produse 176.635 de mașini. Dacia a produs 115.366 de exemplare, iar Ford a produs 61.269 de mașini în această perioadă.

via ACAROM

Comentarii (2)

  • La creșteri de 4% prin februarie rupeam norii în bucăți.

    Iarăși există o nuanță ocolită labil de autor, producția Ford și-a mai revenit față de 2022 ceea ce m-a determinat să caut aprilie 2022 pentru Dacia.

    Producția Dacia a scăzut în aprilie cu 4800 bucăți. :))))))))))

    Cu noile prețuri la sărăcii semiconductorii vor sta pe stoc.
    19 6
  • Hopa… când încep sa compare mere cu mere iese nasol. Vedem din August cum o sa arate situația, pana la mijlocul lui 2022 au fost întreruperi de producție semnificative la majoritatea producătorilor, de aceea nu înțeleg de ca se insista cu aceste comparații inutile. Ar fi interesant de văzut cât % își folosește fiecare capacitatea de producție. Asta-i ce contează pana la urma, si arată dacă un producător sau o țara are creștere sau nu, daca comparam bucăți produse fără sa se tina cont de impedimentele anului trecut (lipsa componente), sau creșteri de capacitați (Tesla in Germania)… este penibil!!!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru