Producția auto globală ar putea scădea cu peste 20% în 2020: pierderi totale de 19 de milioane de mașini

de Paul Cosma
Marti, 21.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția auto globală ar putea scădea cu peste 20% în acest an, constructorii urmând să “piardă” un total de 19 de milioane de mașini, potrivit estimărilor analiștilor.

Închiderea fabricilor din întreaga lume, pe fondul crizei COVID-19, produce pierderi importante pentru operatorii economici.

Industria auto este una dintre cele mai afectate, iar impactul negativ asupra sectorului este așteptat să crească în condițiile actuale.

Analiștii de la LMC Automotive estimează că producția auto globală va scădea cu peste 20% în 2020, la aproximativ 71 de milioane de unități. Astfel, producătorii ar urma să “piardă” o producție de aproximativ 19 milioane de mașini.

Potrivit LMC, vânzările vor ajunge la un minim al acestei perioade în aprilie atât în Europa, cât și în America de Nord, dar “recuperarea post-criză” nu va fi rapidă în lunile următoare.

Via Reuters

 

Comentarii (3)

  • PIERDERI de 19 milioane? As zice un castig. Ne mai raman niste bani in buzunar. Masinile au devenit ca ciorapii. Ne plangem ca nu ne tin 10 ani dar vrem tot timpul altele noi.
    5 1
  • fan skoda
    @fanel

    Unele tin, altele nu.

    Cele fiabile tin, cele proaste nu.
    O Skoda tine si peste 20 de ani si peste 1 milion de km.

    autoblog.md/video-niciodata-reparata-si-cu-peste-un-milion-de-km-parcursi-este-skoda-unui-taximetrist/
    1 2
  • @fanel skoda, nici nu stii cata dreptate ai.......
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru