Producția Fiat din Europa ar putea fi afectată de coronavirus: constructorul italian importă componente din China

de Daniel Popescu, Foto: Fiat
Duminica, 09.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler a anunțat că una dintre uzinele sale din Europa ar putea înregistra perturbări de producție din cauza lipsei de componente provenite din China, întrucât uzinele din statul asiatic au fost închise din cauza coronavirusului.

Coronavirusul din China are deja efecte negative asupra producătorilor auto, care s-au văzut nevoiți să închidă temporar uzinele din această țară într-o încercare de a limita raspundirea îmbolnăvirilor.

Decizia va începe însă în perioada următoare să aibă efecte și asupra uzinelor auto din afara Chinei, în special în cazul celor care se aprovizionează cu componente din acest stat.

Alianța Fiat-Chrysler anunță deja că producția de mașini de la o uzină din Europa va fi perturbată începând cu sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie dacă producția la anumite componente importate din China nu va fi reluată.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Mike Manley, care a refuzat însă să nominalizeze uzina europeană din cadrul Alianței care va fi afectată de această situație.

Cu numai câteva zile în urmă, Hyundai a anunțat că suspendă producția la uzinele sale din Coreea de Sud, ca urmare a lipsei de cabluri care provin de la uzinele din China.

De altfel, până în prezent, Hyundai este singurul producător auto care a confirmat sistarea producției la o uzină din afara Chinei din cauza coronavirusului.

Pe de altă parte, Toyota a anunțat de asemenea că analizează opțiunile pe care le are pentru uzinele din Japonia, care utilizează o serie de componente importate din China.

Potrivit celui mai recent raport, coronavirusul a făcut până în prezent 638 de victime, iar peste 31.000 de persoane sunt infectate.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru