Producția Ford la Craiova a scăzut ușor în primele trei luni ale anului: aproape 35.000 de unități Ecosport

de Daniel Popescu
Joi, 18.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs aproape 35.000 de unități Ecosport în primele trei luni ale anului, în scădere ușoară de la cele peste 36.000 de unități produse în perioada similară a anului trecut.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a anunțat în această săptămână datele referitoare la producția realizată de Ford la uzina pe care o deține la Craiova.

Astfel, pe poarta fabricii din Craiova au ieșit în luna martie 13.350 de unități, ceea ce a condus la un total de 34.420 de unități pe parcursul primelor trei luni ale anului. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, producția a înregistrat o scădere ușoară de la cele 36.313 unități.

În condițiile în care Dacia a produs 97.231 de unități la uzina de la Mioveni în primele trei luni ale anului, producția totală de mașini a României a fost în perioada ianuarie - martie de 131.651 de unități.

Cel mai probabil, producția uzinei de la Craiova va crește treptat spre finalul acestui an, întrucât Ford va începe producția noului SUV Puma, pe care l-a prezentat recent într-o serie de imagini-teaser în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam. Noul model va fi produs alături de Ecosport, iar Ford a anunțat anterior că intenționează să angajeze încă 1.700 de persoane.

Via APIA

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Vă spuneam că se vinde sub potenţial...

    Păcat că este o maşină foarte bună, întradevăr nu este o maşină familială dar în rest este cel mai reuşit SUV compact de oraş, după Captur, una din cele mai bune alegeri pentru doamne şi domnişoare.

    Dacă ar avea o versiune hibridă care să îi dea plăcere în rulare şi scade consumul în oraş ar fi fost un SUV compact excelent !!

    Aşteptăm şi Ford Puma care va fi ceva mai mare şi va fi rivalul lui Dacia Duster care sigur va avea vânzări mai bune, datorită plajei de clienţi clar mai mare.

    Succes Ford !
    3 5
  • Problema e ca asta e una dintre cele mai urate masini produse in ultimii ani. Degeaba e buna, daca de noua arata ca o masina din 2005.
    9 1
  • mircea badea
    terminati cu suv-urile de oras... pt oras sunt masinile mici, fiesta, smart, alfa mito....sau decapotabile.
    3 4
  • Mda, fix pentru oras sunt decapotabilele.
    2 2
  • Dragos
    @mircea badea
    Daca o iei asa pentru oras nici nu ar trebui sa ai masina. Daca nu stai undeva la sat , transportul in comun vine din 10 in 10 min si e la fel de eficient.
    O masina trebuie luata pentru drumuri mai lungi (excursii,la tara), carat cumparaturi (baxuri si altele).
    Deci varianta ta este de tipul mai bine nu iei o masina deloc decat sa iei o cada pe 4 roti care de abia incap 5 oameni in masina ; ce sa mai zici de confort sau portbagaj
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru