Programul Rabla Local: 12.000 de vouchere emise în prima zi

de Alexandru Monenciu
Marti, 01.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații făcute de ministrul Mediului, 12.000 de vouchere, din cele 100.000, ale Programului Rabla Local au fost emise chiar în prima zi.

Programul Rabla Local a debutat în data de 31 iulie. Pe scurt, este programul prin care românii care casează o mașină mai veche de 15 ani primesc suma de 3.000 de lei, fără obligativitatea de a achiziționa o mașină nouă.

Din această sumă, 2.400 de lei vin de la Ministerul Mediului și restul de 600 de lei de la primărie. În acest program s-au înscris 500 de primării, dintr-un total de peste 3.000.

Prima zi a debutat cu stângul, după ce sistemul s-a blocat din cauza cererilor mari. Chiar și așa, potrivit ministrului Mediului, în prima zi au fost emise 12.000 de vouchere, din totalul de 100.000.

"În ceea ce privește Rabla Local, dincolo de mica problemă tehnică pe care am avut-o la prima oră și care a durat, din nefericire, câteva zeci de minute, dar pe care am depășit-o cu succes, pot să vă spun că la ora 17.00 tocmai ce aveam voucher-ul cu numărul 12.000 emis. Ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate însemna că ne-am atins obiectivul," a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Tot ministrul a menționat că 3 orașe (Moinești, Aiud și Țicleni) au epuizat deja fondurile alocate de AFM.

Bugetul total al programului Rabla Local este de 240.000 de lei.

Cu acești bani, susțin autoritățile, vor fi casate 100.000 de mașini vechi.

via Economica

Comentarii (3)

  • Alex D.
    Foarte bine, interziceti si importul sau inmatricularea de masini euro 3 sau mai jos si propuneti masuri ca cele euro 4 si mai mult sa fie verificate chiar si in trafic in asa fel incat sa scapam de fumigene si in mare s-a rezolvat o parte din problema aerului irespirabil din orase.
    0 1
  • Seriff
    @Alex D, dar de ce sa se interzica, in toata Europa e perfect legal sa iti cumperi orice euro, te-ai gasit tu sa apari cu idei de genul.
    1 0
  • Alex D.
    @Seriff, e simplu, ca sa nu mai mutam rablele poluante si nesigure dintr-o parte in alta si pentru ca de la norma euro 4 atat anumite caracteristici de siguranta cat si de emisii raportate la costul unei masini sunt foarte favorabile. Sa inteleg ca nu iti permiti un Renault, VW, Fiat sau Mazda euro 4 la 3000 de euro? Vrei sa iti iei masina "foarte buna" la 1000 de euro, sau din ce motiv iubesti asa de tare masinile cu norma euro 3 sau mai jos?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru