Programul Rabla va continua și în 2021: bugetul va fi cel puțin la fel de mare ca anul trecut

de Paul Cosma
Joi, 04.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului a declarat că programul Rabla va continua și în 2021, iar bugetul va fi cel puțin la fel de mare ca în 2020.

“Mergem cel puțin cu sumele de anul trecut, cel puțin cu bugetul de anul trecut și cu numărul de autoturisme de anul trecut,” a declarat Tanczos Barna cu privire la evoluția programului Rabla în 2021.

 

Potrivit oficialului guvernamental, Ministerul Mediului caută soluții și resurse pentru ca programul să fie extins.

 

“Trebuie să venim și în sprijinul autorităților locale cu mijloace de transport în comun electrice,” a adăugat ministrul. Deocamdată, nu există informații oficiale cu privire la debutul programului Rabla în 2021 și numărul de tichete disponibile.

Bonusul acordat pentru achiziționarea unei mașini electrice ar urma să rămână în continuare de 45.000 de lei.

 

Singurele informații cunoscute în prezent sunt că Ministerul Mediului va anunța o strategie mai amplă pentru programul Rabla pentru următorii patru ani.

 

Via profit.ro

Comentarii (32)

  • Tembelus Rex
    Foarte rău că îl continuă. Ne văităm că nu avem bani dar subvenționăm cu toții achizițiile unora. Mai ales cel pentru electrice e sfidare și bătaie de joc......una din cele mai mari prime din Europa. Om fi noi noul Luxemburg și nu m-am prins.

    O consider o scăpare a sistemului.....în 2018 mi-am casat rabla din 2006 cu 93 000 km reali :)) .....am profitat dar NU sunt de acord cu Rabla. Mai ales pentru electrice.

    Puteam lua Dacia și fără cei 6500 de lei dar dacă statul e așa "darnic" .......
    27 12
  • Malin Rât
    Vad ca are statul bani berechet sa dea la amarastenii cu Tesle de 100 000 e-puroi,ac nu mai tipa nimeni vrem spitale bu electrice.Sa nu mai zic ca am vazut o statie de incarcare de aproape pe care scria" Guvernul Romaniei" ,deci le dam si bani sa le facem infrastructura baietilor. E ca si cum am subventiona benzinariile. Am un leu si-n loc sa-l beu il dau la baietii verzi,ecologism pe banii nostri,de fapt socialism pe banii celor care muncesc ai platesc taxe.
    22 12
  • Panda Calugareanu
    ...poate as fi de acord cu subventia daca masinile subventionate ar fi produse 100% la mine in tara si n-as da banii
    luati cu japca de stat pentru o masina electrica produsa in alta tara,unele pe alt continent. Iar alea produse aici sa nu fie mai scumpe decat cele vandute in afara,cum facuse Dacia la un moment dat cu Dusterul care era mai ieftin cu 1000euro in Franta.
    21 7
  • inexorabil
    Hai, BancoRex-ule, ca să nu rămâi cu impresia că aş fi intolerant şi, în definitiv, hain…Încetez cu “negativele” la adresa ta; ba din contră!

    Chiar mi-a plăcut opinia ta, care se cuvine a fi înţeleasă ca pro-normalitate (nu anti-electrice!).

    Nu-mi fac griji că vei citi aceste rânduri, din moment ce mă vei ocoli cu înverşunare, conform propriei tale asigurări. Oricum, mă voi suci la 180 de grade, adică voi adopta filosofia…verde (voturi) în cazul tău, dar pssssst! să nu afli şi tu.

    A, şi nu este nevoie să-l trimitem pe Dincă la testele de siguranţă – va fi suficient să-i cumpărăm un Chery sau un Brilliance şi să-l aruncăm forţat în vâltoarea traficului. Sau, mă rog, putem miza şi pe un Logan cu rezervor GPL în spate :D
    14 6
  • Al Bundy
    Cum am afirmat într-un comentariu anterior, la alt articol, programul Rabla in România este o aberație, având în vedere climatul economico-social. Cine are bani să își cumpere mașina, sa își cumpere fara ajutorul de la stat. 10000 de euro prima pentru mașina electrică reprezintă o palmă dată peste fata contribuabilului român!
    25 5
  • @15:36
    "Chiulasa bengoasa",tu atat poti,unde nu e,nici Dumnezeu nu cere,nu iti cerem sa gandesti ci sa iti vezi de treaba,nu iti mai varsa laturile si frustrarile pe aici ca nu e asa cum spui tu,atat ai inteles,ca nu ne permitem?Mai usor,relaxeaza-te si incearca cat de cat sa judeci.Ai spurcat cat ai putut sectiunea de comentarii,din pacate pentu toti,o s-o faci in continuare.Noroc ca nu te baga nimeni in seama,e exact ca la tine acasa.
    14 1
  • Programul de schimbare a flotelor de masini si de autobuze cu unele electrice va contribui la scaderea poluarii in orase!

    Toate statele din lumea civilizata au astfel de programe!

    Dar sunt si state care nu au astfel de programe: Rusia, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Afganistan, Irak, Iran etc

    Oamenii sunt liberi sa se mute acolo unde se simt bine! Nu este musai ca toti romanii sa plece in vestul "decadent" unde se fac bani, se poate migra si catre estul "mesianic" si liber de masini electrice :))))
    4 24
  • Seriff
    S-a dovedit clar in starea urgenta cand nu erau mai mult de 2-3 masini pe strada si poluarea in Bucuresti era de 3 ori peste limita ca nu masinile polueaza, ci fabricile care merg non stop, arderile de deseuri, santierele interminabile de constructii, praful si jegul din strada, daca tu crezi ca masinile electrice te salveaza de poluare te inseli amarnic.
    26 3
  • @IQ mediu
    Ce treaba au Rusia,Irak,Iran...cu ce am discutat noi pana acum,ba,voi sunteti toti sariti de pe fix?
    18 5
  • Cand esti un trol cu iq mediu,fanele...
    "There are 577 electric buses operating in Moscow.[2][3] This is the largest electric bus fleet in Europe ahead of London's fleet"
    29 3
  • @:))))
    iq mediu ai tu...

    toata ziua trolezi pe aici si nu vei reusi sa schimbi nimic...lumea va continua sa cumpere masini electrice din ce in ce mai multe, subventia va mai fi in vigoare cativa ani...
    Evolutia va continua in ciuda tuturor aberatiilor si a intereselor zbierate pe aici!

    Cum spunea Einstein "nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat!"
    1 26
  • Seriff
    Care lume cumpara, cumpara doar bogatii care stau la vile, care mai au si alte masini evident 3.0 diesel pentru drum lung si isi iau si o electrica pentru oras? Nimeni nu e nebun sa dea peste 20.000 pentru o masina cu care sa stea cu grja prizei, un om normal are alte preocupari decat sa stea sa caute prize sa isi incarce jucaria
    26 3
  • @Seriff
    1. Masinile electrice nu sunt obligatorii! Este alegerea oamenilor si nu esti tu in masura sa stabilesti ce este normal si ce nu.

    2. Preturile masinilor electrice vor scadea, vor ajunge sa coste exact ca o masina pe combustie interna. Vor fi disponibile inclusiv in varianta sh pentru toata lumea, nu doar pentru bogati cum incearca unii sa manipuleze! Cine nu ma crede sa caute cat costa un calculator in anii 70-80...acum toata lumea are un calculator!

    3. Autonomia masinilor electrice va creste si va fi mai mare decat a masinilor cu motor pe combustie interna.

    4. Mentenanta unei masini electrice este mult mai ieftina decat a unei masini cu motor combustie interna.

    5. Tehnologiile folosite in dezvoltarea masinilor electrice vor putea fi folosite si in alte domenii cum ar fi agricultura: sigur tractoarele electrice se vor conduce automat, vor fi autonome, vor fi conectate la satelit si vor lucra zi-lumina

    6, De unde fobia asta de electrificare, de nou si de schimbare?

    7. De unde atata rautate pentru a blama oamenii care lupta pentru schimbare? Experienta de viata imi spune ca sunt doua variante: ori interese proprii sau de grup ori prostie. Sau ambele!
    2 20
  • @19:54
    Edikk,de ce nu te mai loghezi?Nu lupti pentru schimbare ma,tu esti fix un i@#3 util pentru altii cu interese obscure!
    16 3
  • bogatul
    Sarachii sa mearga la munca, baaa!
    0 15
  • @@19:54
    mamaa cata inteligenta...nu ai vrea sa vizitezi un psihiatru?

    Poti sa-l intrebi sincer:
    "de unde stiu eu de atatea combinatii la nivel mondial fara sa fi participat la vreo intalnire cu aia?"
    0 13
  • Ti-am mai zis,esti atat de putin istet,macar esti amuzant :))))
    9 0
  • inexorabil
    “(e-)Evoluţia va continua, în ciuda…”. Mafioso, taică, chiar atât de redus mintal eşti?! N-ai, bre, darul previziunii??? Terminusul “evoluţiei” voastre nepreţuite va fi, pardon, vor fi…sacii de cartofi umani. Mă rog, cutiile. În care Poliţia Gândirii vă va “monitoriza” şi în chiloţi.
    Paralizaţi de teamă (dacă veţi mai fi capabili de sentimente fireşti, deşi mă îndoiesc, măi viitori…cibernetizaţi din creştet până-n tălpi), veţi sta smirnă, eventual recitând impecabil “axiomele” predate tunător de “Ministerul Adevărului” – şi încă doar întrebaţi sau la ordin, nu aşa, de capul vostru.

    “Patru picioare bine, două picioare rău” (desigur, porcii din coteţul suprem vor umbla numai pe două picioare, dar, precum se relevă în distopia de excepţie “O mie nouă sute optzeci şi patru”, va deveni suverană “obișnuința de a susține fără reținere că negrul este alb, în contradicție cu faptele reale”…). Aşa că, Mafănikkk, nu te mai smiorcăi cum că nu înţelegi “reticenţa/repulsia faţă de schimbare”, întrebarea care se cere ridicată neavând doar substrat filosofic, ci fiind fundamentală: DE CE schimbare? Ca să se ajungă la ceea ce am descris aici şi în atâtea ocazii?...Nu, mulţumim!!! Ba mai mult, decretez: ferească Stăpânul de Sus să “prindă” careva dintre noi, cei cu dovleacul pe umeri, acele vremuri cu adevărat funeste…

    PS. “Sărakii să meargă la muncă”…Pentru ei înşişi sau pentru stăpânii lor profitori? Şi tu, ăsta sfătos, ce eşti, în definitiv? Nu cumva tot un sărak? Ah, nu, ci un săraq.
    14 1
  • Seriff
    Masinile electrice ''inca'' nu sunt obligatorii, doar se baga fortat pe gat interzicandu-le usor usor pe cele clasice, preturile nu vor scadea, autonomia nu va creste, ca fiabilitate, e o ruleta, cand se strica ceva reprezentanta scrie pe tine, daca nu mai ai garantie sa te pregatesti sa scoti bani ca lumea, bafta la cautat prize.
    10 1
  • @inexorabil
    Pensionarule ai prea mult timp. De nu te-ar gasi covidu pe acasa sa ne scutesti de porcariile tale.
    0 17
  • Ce comentarii idioate, ce oameni cretini!!
    2 6
  • inexorabil
    Mafănikkk, “verdictului” tău îi lipseşte taman cel mai important element, recte…demonstraţia, başca riguroasă. Prin definiţie, aceasta nu admite epitetele/etichetele lipite abuziv şi nici tentativa de a trece drept persuasiv DOAR pe bază de “charismă” (precum etern penibilul CTP, pe când adevărata presă, anume cea de investigaţie, atât de puţină câtă a rămas, îşi respectă firma, mizând din fire pe documente, facsimile, înregistrări şi alte dovezi imposibil de interpretat altfel pentru orice om inteligent).

    Aici, pe AM, în raport de situaţia locului, nu ne trebuie arsenalul presei de investigaţie (repet ceea ce am tot precizat: EMOL n-ar fi atât de tâmpită, încât să-şi deschidă larg porţile, invitând galeş înăuntru prostimea planetară, graţie motivului cel puţin bizar “Veniţi să constataţi că existăm, ca să vă risipiţi orice dubiu despre noi şi ca să nu ne mai negaţi vehement influenţa şi acţiunea”). Totuşi, a uza de facultăţile mintale cu care ne-a înzestrat Atotputernicul nu costă nimic! Numai că voi vi le-aţi zăvorât, sub impulsul fascinaţiei “noilor vremuri”. La urma urmei, fără conştiinţă se nasc doar…idolii voştri din tenebre, deoarece ei sunt meniţi să împlinească, toată “viaţa” lor (o parodie în trup), o anumită lucrare, care necesită neapărat non-scrupulozitate extremă şi perenă…
    12 0
  • @00:02
    Bai Calingura,Chiulasa bengoasa,hunter,72635,------ si cum te mai semnezi ca un retardat. Poti macar o data sa zici ceva inteligent fara sa poluezi ca un garoi coclit sectiunea de comentarii si fara sa te exprimi precum un barbugiu cu patru clase? M-am coborat ultima oara la nivelul tau de taratoare murdara ca sa iti raspun.
    11 1
  • @ inexorabil - Jules Verne
    Cred ca printre atatia Napoleoni, Decebali, Mihai Viteazu si ce alte personaje mai aveti voi pe acolo, ceilalti pacienti ar trebui sa-ti spuna Jules Verne.

    Eu zic sa renunti la inexorabil si sa te semnezi cu Jules Verne.

    Ca sa concluzionam, vrei sa ne aduci pe toti la stadiul de pestera ca sa ne pazesti de demonul tehnologiei!

    Este un personaj real care se pliaza exact pe profilul tau psihologic - Unabomber - Theodore Kaczynski. -

    Tu ai lipsuri seriose la matematica si inclinatii fascisto-comuniste, dar problema ta psihica este aceeasi cu a personajului mai sus amintit!
    3 13
  • inexorabil
    Cacealmaua ta este sortită eşecului din start…Am absolvit liceul la profilul matematică-fizică! Ar fi de prisos orice altă precizare.

    Mi-amintesc de un dialog al Părintelui Cleopa cu nişte ofiţeri, călătorind cu toţii în acelaşi compartiment de tren. Omul ceresc le tot explica hibele ştiinţei (fără însă a o combate şi fără a o dispreţui!), iar ei rosteau acelaşi verdict-şablon: “Ia uite, măi, este împotriva ştiinţei!”.

    De ce am apelat la această analogie? Ca să pun în vedere minţii tale contorsionate (deşi sunt perfect conştient că urlu ca surdul în clopote) că nu încape nicio îndoială că nu eşti în stare să faci deosebirea de (chint)esenţă dintre tehnologie şi…tehnologism. Tu pur şi simplu te-ai blocat în această stereotipie demnă de râsul curcilor: ia uite, măi, este împotriva tehnologiei!

    PS. Hiperbolizarea arbitrară reprezintă unul dintre simptomele spălării pe creier a e-zombilor şi, în general, a hashtagiştilor (scopul fiind ridiculizarea cu orice preţ a “dujmanilor”, atunci când arma psihologică de bază, recte cazuistica, nu…funcţionează, adică nu produce efectele publice scontate). De pildă, Mafioso tot bate monedă pe “pacienţii de la psihiatrie care se închipuie anumite personalităţi ale istoriei”. O asemenea infirmitate mintală se cunună cu RARITATEA. Oricine dintre noi poate depune mărturie că n-a văzut sau n-a auzit personal de asemenea cazuri, mai ales dacă ştie persoane calificate care lucrează în domeniu.
    Rătăcirea ta constă în faptul că ţi se pare că rubrica “Umor” din unele reviste sau unele site-uri de specialitate (aşa-zise “fabrici de râs”, dar care, de fapt, te îndeamnă să râzi de ele, nu cu ele!) “interferează” în mod expres cu realitatea.
    Dar ce-ar fi să te caracterizezi şi matale un pic? Ce zici de…saltimbanc?
    9 2
  • @ inexorabil
    fata de unul care a absolvit la Harvard, apoi și-a luat doctoratul în matematică la Universitatea din Michigan, crede-ma ca ai lipsuri serioase la matematica.

    Spre deosebire de tine am facut analiza in facultate, poti sa mergi pe mana mea!
    2 12
  • @09:46
    Nicusor Dan,primul matematician al Bucurestiului,tu esti?
    8 2
  • @09:53
    Printesico ai atatea nickuri de cand nu mai ai curajul sa te semnezi @Tatraurs ca primul retardat al forumului esti chiar tu. Te-ai uitat azi in oglinda?
    0 0
  • inexorabil
    Ţi-ai întins singur o triplă capcană:
    1) Dacă o universitate nu se bucură de prestigiul altora, cică ar fi “de proastă calitate”, n-ar fi credibilă şi, deci, “n-ar trebui urmată”.
    Mai ziceai de mine cum că “jignesc pe toată lumea de pe AM”. Ia vezi, în situaţia particulară în speţă, cine o face, de fapt!
    2) Cumva în acel “rai ştiinţific” din Vest se predau, se studiază şi se aprofundează alte legi, teoreme şi axiome decât în alte părţi ale Globului?
    3) CARE dintre aceste “etaloane” ale educaţiei “avansate” are tangenţă cu persoana ta?

    PS. Orice nea Caisă de pe stradă poate pretinde că s-a încununat cu nu ştiu ce studii, diplome şi titluri şi că a colaborat şi s-a şlefuit cu nu ştiu ce somităţi – doar are idee că ori nu te-ai sinchisi, ori “n-ai cum” să ateşti afirmaţiile lui.

    PPS. Comedia bufă continuă! Carevasăzică, Mafănikkk se confruntă (şi pierde categoric) cu regulile elementare ale limbii române, dar pomeneşte, cu seninătate şi emfază, de “caracterele excepţionale” făurite şi declarate “summa cum laude” în instituţiile şi aulele lumii…

    PPPS (sic!). Ce înseamnă să te cuprindă disperarea…Te foloseşti de orice şiretlic ca să ne (căci nu este vorba doar despre mine!) reduci la tăcere.
    Urâtă treabă, groaznic suflet…
    9 0
  • Anonim
    Acest program este prost conceput pentru Romania . Masinile electrice care peste tot ne sunt prezentate ca mari piese si reprezinta viitorul as da 0 euro subventie ! De ce sa dai 10000 de euro la unul care isi permite o masina de 50 de mii de euro si in general este a doua lui masina?? Eu as da 5000 de euro la orice masina nou cumparata cu motoare pe benzina sau motorina asa as intinerii parcul auto din Romania care are o medie de 18 ani. Ca o benzinara sau un diesel NOU cu motor euro 6D produs in 2021 este muuult mai putin poluant decat un cazan de 15-18 ani si asa scazi nivelul de noxe din marile orase. Masina electrica in momentul de fata este doar pentru oras si ca a doua masina oricat se agita si se uda fanii lor . Am sa cumpar electric atunci cand si iarna la - 10 grade am autonomie de minim 500 de km fara pompe de caldura montate pe ele si pot incarca masina orinde in MAXIM 15 minute .
    13 0
  • Tembelus Rex
    @Inexorabil ...... nu mă țin de promisiune și îți scriu ca să nu zici că sunt mândru sau înfumurat....poate sunt tembel, troglodit, limitat dar sper să nu mă caracterizeze mândria. Încerc să învăț de la tine câte ceva că așa mi-a plăcut în viață să fiu autodidact. Poți să-mi dai și voturi negative nu mă deranjează. Întotdeauna mi-a plăcut să obțin feedback de la oameni indiferent daca era negativ sau pozitiv.

    Nu mă acuza de catolicism. Sunt creștin ortodox și așa voi muri!

    Cât despre susținătorii electricelor și a noilor vremuri le citez câte ceva din oameni cu mult peste nivelul meu:
    Albert Einstein: " Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți." (așa că dați-i înainte cu digitalizarea, marea resetare, școală on-line, condus autonom, mâncare sintetică, criptomonede, dispariția banilor fizici, acceptarea noului "normal" etc. etc.)

    Feodor Dostoievski : "Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata."

    Benjamin Franklin: "Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţa"

    Sf. Antonie cel Mare: “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”

    Nicolae Steinhardt : "Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti."

    Așa că dragilor susținători aprigi ai schimbărilor băgați la cap, citiți, mergeți la biserică ortodoxă și pregătiți-vă! Suntem doar la aperitiv!

    PS: dă-l în pana mea pe Dincă. :)) ( Mi s-a mai spus să nu mai caut dreptatea. Dreptate și adevăr doar la Dumnezeu vom găsi). Am și uitat de el. Altele sunt problemele. Bătălia pentru suflete că cea lumească pentru trupuri e cam pierdută.
    7 0
  • inexorabil
    Stai liniştit, Rexule. Te-am judecat aspru (scuze!). Din cauza lui Dincă, care (pardon de cacofonie!) acum reprezintă ultima mea grijă. Altele sunt provocările…Anume cele pe care le menţionezi şi tu.

    Citatele sunt la obiect şi reflectă o putere uimitoare de previziune (fără să fie toţi profeţii oameni duhovniceşti), dar nu te aştepta să le desprindă mesajul prea mulţi…Din motive lesne de înţeles, pe care nu le voi relua la infinit.

    De pregătit sufleteşte trebuie să ne pregătim inclusiv noi, fiindcă, într-adevăr, în faţa noastră s-a conturat doar începutul! Cel puţin aici, pe AM, se vor ascuţi şi mai abitir săbiile. Iar nevoia ne va învăţa, volens nolens, să acţionăm uniţi, aidoma laitmotivului din “Gladiator” (2000).

    Să nu uit – cu părere de rău pentru cei care preferă “zona neutră” (de observaţie şi de intervenţie), nu vor exista decât două tabere (definitoriu şi perpetuu antagoniste): pro-firescul şi pro-demonicul…A tăcea sau a te declara “imparţial” denotă că ai optat deja pentru ultima tabără enumerată, fiindcă Însuşi Hristos nu lasă loc de echivoc: “Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte” (Matei 12:30).
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru