Proiect de lege: toate instituțiile publice să cumpere cel puțin o mașină electrică la fiecare 10 mașini achiziționate pe an: prețul să nu depășească 35.000 de euro

de Paul Cosma
Marti, 02.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect de lege propune ca toate instituțiile publice să fie obligate să cumpere cel puțin o mașină electrică la fiecare 10 mașini achiziționate într-un an. Proiectul a fost inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, iar condiția impusă este ca prețul mașinii electrice să nu depășească 35.000 de euro cu TVA.

Instituțiile publice din România ar putea fi obligate să cumpere mașini electrice dacă un proiect în acest sens va fi adoptat de Parlament și promulgat de președinte.

Un proiect de lege inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, propune ca toate ministerele, autoritățile locale și celelalte instituții publice să fie obligate să cumpere cel puțin un automobil electric la fiecare 10 mașini achiziționate într-un an.

Condiția impusă în proiectul de lege este ca prețul mașinii electrice să nu depășească 35.000 de euro cu tot cu TVA.

”Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în folosirea autoturismelor electrice de către autoritățile publice, va diminua consumul de benzină și motorină, va ajuta la reducerea poluării și va promova deopotrivă o dezvoltare sustenabilă economică și ecologică,” potrivit lui Tăriceanu.

Nu este însă clar dacă va exista și o prevedere care să oblige instituțiile publice să achiziționeze sau să instaleze stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Via Profit.ro

Comentarii (4)

  • Proiectul ar trebui sa spuna ca nici o masina a unei institutii publice n-ar trebui sa coste mai mult de 10.000 Euro (cu tot cu TVA) si toate ar fi produse in Romania. Mai mult decat atat, in urmatorii trei ani, numarul lor at trebui redus la jumatate, incurajand transportul in comun, Uber, taxiurile. Fara sa ingroape bani publici in fiare ce ruginesc in parcari si consuma resurse 'just in case'.
    14 1
  • Rudolf D.
    Lege discriminatoare. De ce sa fie obligate? Daca masinile electrice sunt foarte avantajoase institutiile le vor cumpara pentru ca se vor face astfel economii. Dar de ce sa nu se cumpere masini pe GPL? Cred ca iesi mai ieftin daca faci totalul la sfarsit. Dezvoltare sustenabila ecologica?! Iar incepem cu limbajul de lemn al noii clase birocratice ecomarxiste!? Bleah!
    7 2
  • hazard
    pe bani nostri adica...
    4 2
  • mircea badea
    bravo psd. totusi ar fi bine sa fie dacii electrice. dacii,dacii, dacii...numai la directori hai maxim un fiesta benzinar.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru