Proprietatea devine un moft: Nissan Micra va putea fi cumpărat în grup cu o plată lunară în funcţie de gradul de utilizare

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie Nissan Micra va putea fi achiziţionată şi în cadrul unor grupuri de șoferi care să folosească maşina doar atunci când au nevoie de ea şi să plătească în funcţie de gradul de utilizare.

Constructorii auto au observat că pe pieţele mature din Europa de Vest tinerii nu mai sunt atât de interesaţi să cumpere maşini, ci preferă doar să le folosească ocazional atunci când au nevoie de ele.

În sprijinul acestei idei, Nissan a anunţat lansarea unui proiect inedit care prevede posibilitatea ca noua generaţie Micra să fie cumpărată în grup de mai multe persoane. Practic, o singură maşină va putea fi utilizată la comun de mai multe persoane, în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui coproprietar.

Programul se numeşte Intelligent Get & Go, iar Nissan va forma automat grupuri prin intermediul unor reţele sociale, pe baza localizării prin GPS şi a unor aplicaţii de smartphone. La finalul fiecărei luni, fiecare coproprietar al maşinii va plăti o sumă direct proporţională cu gradul în care a utilizat maşina. Costul lunar include asigurarea, eventualele reparaţii şi accesul la o comunitate online, iar fiecare maşina va putea fi utilizată pentru cel mult 15.000 de kilometri pe an.

Urmareste Automarket
"Ne îndreptăm spre o lume în care utilizarea maşinii poate fi mai flexibilă şi socială.
La Nissan inovăm noi metode pentru a le permite şoferilor să se bucure de libertate şi beneficii financiare"
, spune Carlos Ghosn, CEO-ul Grupului Renault-Nissan.

Pentru moment, Nissan nu a furnizat însă informaţii despre costurile utilizării acestui serviciu. Astfel, nu este clar ce sumă de bani va trebui să plătească iniţial fiecare coproprietar sau modul în care se vor calcula toate celelalte costuri, în principal cele cu carburantul. Serviciul va fi demonstrat la Paris până la finalul anului înainte de a fi lansat oficial în aprilie 2017.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru