Puma, SUV-ul construit la Craiova, cea mai bine vândută mașină Ford în Europa, în 2021

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit rezultatelor publicate de către Jato Dynamics, Ford Puma, mașină fabricată exclusiv în România, a fost cel mai bine vândut model al mărcii la nivel european, în 2021.

La nivel european, Ford nu a avut parte de un 2021 foarte bun. În contextul pandemiei și, mai ales, al crizei de semiconductori, divizia europeană a constructorului american a reușit să vândă 553.659 de mașini. Asta se traduce printr-o scădere de 20% față de 2020.

Cel mai bine vândut model al Ovalului Albastru a fost Ford Puma. Crossover-ul produs la Craiova s-a vândut în 132.000 de exemplare, fiind la mare distanță de Focus, care s-a vândut în numai 95.000 de unități. Cel din urmă model a suferit o scădere de 50% la acest capitol față de 2020.

Chiar dacă Puma a fost cel mai de succes model Ford în 2021, mașina se situează abia pe locul 20 în clasamentul celor mai bine vândute modele în Europa. Astfel, Puma a fost depășit de „conaționalul” Dacia Duster, precum și de alte SUV-uri de dimensiuni mici de la Volkswagen, Renault și Peugeot.

Tot în 2021, Ford a înregistrat pierderi de 154 de milioane de dolari. Din cauza crizei de semiconductori, producătorul a pierdut peste 1 milion de mașini, care nu puteau fi construite din cauza lipsei de componente.

În orice caz, pierderile nu au fost la fel de mari ca în 2020, atunci când Ford intrase în minus cu 851 de milioane de dolari.

În ciuda pierderilor, Ford se așteaptă ca 2022 să fie un an profitabil pentru companie. John Lawler, șeful diviziei europene Ford, a declarat că vânzările mărcii vor crește cu 10-15% față de nivelul din 2021.

Mai mult, constructorul american estimează că va beneficia de o marjă de profit de 6% la finalul acestui an. Trebuie menționat că, la nivel global, Ford a obținut un profit de 10 miliarde de dolari anul trecut, cu ajutorul câștigurilor obținute de Rivian, companie la care Ford deține acțiuni importante.

via Profit

Comentarii (6)

  • inchirieri auto bucuresti www.
    O masina foarte buna de oras.
    9 10
  • Matteo
    O am de 1an și 3 luni,nu am avut nici un fel de problemă cu ea,silentioasa confortabilă.
    6 4
  • Nirvana
    Eu de 1 an si 2 luni. Ar fi culmea sa avem probleme cu ele cat sunt inca noi, in garantie. Dar, din pacate, constat cu regret ca m-am grabit cu achizitia, din vina mea, ca nu am studiat bine ofertele din piata. Masina asta are multe neajunsuri, pe care le descoperi abia in utilizarea de lunga durata, la drive-test nici nu le mirosi. De la spatiul interior stramt, cutia de viteze mizerabila, imprecisa si care agata in treptele 2 3 si 4, adica cele mai des utilizate, pana la consumul mult peste cel oficial, infotainment Sync cu toane, pe care deloc nu ma pot baza si materiale de calitate slaba, ieftine si fragile, eu unul am multe sa-i reprosez masinii oltenesti. Acum asta e, mi-am facut-o cu mana mea, incerc doar sa-mi dreg greseala printr-un trade-in la alta marca. Am pe lista scurta 3 modele studiate temeinic de data asta, pana la nivel de detaliu, voi decide doar in functie de cine imi va face cea mai buna oferta la trade-in.
    7 3
  • Catalin
    Cutiile manuale la Forduri sunt la fel de proaste indiferent de model, eu o am pe Focus, o catastrofa de cutie. Partea nasoala este ca nici alternativa automata nu-i mai breaza desi zic ei ca dupa esecul recunoscut cu Powershift lucrurile s-au mai imbunatatit. Singura lor cutie buna este automata cea noua cu 10 trepte facuta in colaborare cu General Motors, aia da cutie, schimba treptele practic insesizabil, ca un CVT si este super eficienta, dar aia se pune doar pe varfurile de gama gen F150, Explorer, Expedition si Mustang, inclusiv pe versiunile lor hibride, deci nu pe ieftinaciuni pentru mase.
    3 0
  • Catalin
    @Nirvana, nu scapa din vedere noua Toyota Yaris Cross, daca vrei sa ramai in acelasi segment.
    3 0
  • Nirvana
    @Catalin
    Da, raman in acelasi segment si da, Yaris Cross este una dintre cele 3 finaliste :) Merci oricum pentru sugestii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru