Range Rover Sport a devenit cel mai rapid SUV de serie la Pikes Peak

de Bogdan Mirică
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover şi-a trecut în cont o nouă distincţie pentru proaspătul Range Rover Sport. Constructorul britanic a reuşit să stabilească cel mai bun timp pe circuitul de la Pikes Peak cu un SUV de serie.

Urmareste Automarket
Land Rover a ţinut să asigure o promovare eficientă noului Range Rover Sport, motiv pentru care a dat reclamele şi campaniile obişnuite pe o ascensiune a celebrei curse de la Pikes Peak.

Efortul britanicilor a fost răsplătit, Range Rover Sport reuşind să devină cel mai rapid SUV de serie pe traseul circuitului american. Urcarea, lungă de aproape 20 de kilometri, s-a făcut în 12 minute şi 35 de secunde, viteza medie înregistrată de SUV-ul european fiind de 95.23 km/h.

Esential 510 cai putere oferă Range Rover Sport V8, versiunea care a stabilit recordul de la Pikes Peak.
20 de kilometri are cursa de la Pikes Peak
Traseul de la Pikes Peak este presărat cu 156 de viraje şi este caracterizat de o diferenţă de nivel considerabilă.
Linia de start este situată la o altitudine de 2860 de metri, însă la finalul traseului, înălţimea ajunge la 4300 metri.

Recordul a fost stabilit de o versiune de serie a proaspătului Range Rover Sport, echipată cu motorul V8 de 5.0 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte 510 cai putere. La volanul modelului off-road s-a aflat pilotul şi cascadorul american Paul Dallenbach, un specialist al cursei de la Pikes Peak, pe care a şi câştigat-o de trei ori.

via wcf

Comentarii (1)

  • Adrian
    Reusit acest nou model dar parca tot un Porsche Cayenne e mai frumos (cel putin din in interior si din spate). La RR imi place foarte mult fata si lateralul care sunt mai sobre si masive. La Cayenne interiorul si spatele.
    Oricum sunt cele mai bune suv'uri RR si Cayenne.
    Sunt curios Lamborghini cum va arata.
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru