Range Rover Sport PHEV a urcat 999 de trepte: hibridul de 400 de cai putere a ajuns la "Poarta Raiului"

de Cornel Șocariciu
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Sport PHEV, SUV-ul hibrid produs de britanici, a înfruntat 999 de trepte și a urcat până la Poarta Raiului, Tianmen, China. Modelul oferă 400 de cai putere și are o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Land Rover a găsit o nouă metodă pentru promovarea produselor. Proaspătul Range Rover Sport PHEV a înfruntat celebrul Dragon Road din China și a urcat până la Poarta Raiului (Heaven's Gate).

Drumul pe care Range Rover Sport PHEV l-a parcurs a măsurat 11.3 kilometri, iar finalul a fost extrem de interesant: 999 de trepte care duc până la Poarta Raiului aflată în Parcul Tianmen. La volanul lui Ranger Rover Sport PHEV s-a aflat pilotul Ho-Pin Tung.

"Am încercat Formula E, Formula 1 și anduranța de 24 de ore de la Le Mans, dar aceasta a fost, fără îndoială, una dintre cele mai dure provocări cu care m-am confruntat până acum", a declarat pilotul chinez.

Range Rover Sport PHEV (P400e) folosește un propulsor pe benzină cu 4 cilindri de 2.0 litri care produce 300 de cai putere și un motor electric de 116 cai putere. În total, sistemul oferă 400 CP și 640 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.7 secunde, iar viteza maximă este de 220 km/h. Motorul electric este alimentat de o baterie de 13.1 kWh, iar autonomia în modul electric ajunge până la 50 de kilometri.

Comentarii (5)

  • Un SUV extrem de capabil in offroad cat si onroad? Doar Range-ul.
    2 1
  • Marian
    Ce a fost asa de greu. Prima data a facut proba cu una din aia chinezeasca de imita Rover-ul ...
    15 1
  • Pe unde fac ăștia drumuri!!! Mă apuca oftica! Uitați-va la al doilea filmuleț!!!!!
    Eu schimb ambele roti/pneuri pe dreapta ca am îndrăznit sa merg pe A1 cu 60km/h acum 3 săptămâni când a nins si s-a pus un lat de ........... de zăpadă!
    Trans-Alpina, Transfăgărășan, Trans-Rarău frecție la picior de lemn!
    1 1
  • cineva
    De fapt, erau 998. Se vede la min 5.35

    :-)))
    1 0
  • @cineva
    De fericire si furat de entuziasm, pilotul nici nu si-a dat seama ca mai avea o treapta (pe a 999-a) de trecut cu rotile din spate...
    dar stai linistit ca acolo sus a trebuit sa intoarca (cu frana de mana presupun) ca sa si coboare, nu de alta da jos il astepta sotia care avea nevoie de masina sa mearga la piata... pe muntele celalalt... oare ii mai ajunge carburantu dupa un asemenea periplu???

    PS: Ce nu se vede in filmulet e sufa legata de Dasteru' care l-a tras pana sus...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru