Range Rover Sport SVR este cel mai rapid SUV din lume pe Nurburgring

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Sport SVR, versiunea de performanţă a SUV-ului britanic, a devenit cel mai rapid SUV din lume pe circuitul de la Nurburgring, reuşind un timp de numai 8 minute şi 14 secunde.

Prezentat în premieră mondială cu ocazia Festivalului de la Goodwood, Range Rover Sport SVR, versiunea de performanţă a SUV-ului britanic şi-a încordat muşchii pe cel mai disputat circuit din lume: Nurburgring.

Aflat încă în stadiu de concept, noul Range Rover Sport SVR a reuşit să devină cel mai rapid SUV pe Iadul Verde. Nu este o surpriză, având în vedere că viitorul Range Rover Sport SVR va fi, în momentul lansării pe piaţă, cel mai puternic SUV din gama Land Rover.

Modelul britanic este pus în mişcare de un motor V8 de 5.0 litri şi 550 de cai putere. Cu asemenea resurse sub capotă şi cu un sprint de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde, Range Rover Sport SVR a reuşit să parcurgă cei aproape 22 de kilometri ai circuitului german în doar 8 minute şi 14 secunde.

Esential 550 de cai putere oferă Range Rover Sport SVR.
Recordul pentru cel mai rapid SUV pe Nurburgring a fost stabilit cu o maşină de serie, condusă de un pilot de teste.

Vă reamintim că viitorul Range Rover Sport SVR este primul produs al diviziei Special Operations, proaspăt înfiinţată în cadrul Land Rover, responsabilă cu dezvoltarea unor versiuni de performanţă ale modelelor deja existente. Derivatul sportiv mizează pe un nou kit de caroserie, care include un deflector posterior, prize de aer mai mari, o grilă nouă, o evacuare cu patru terminaţii, jante generoase şi un sistem de frânare performant.

Comentarii (2)

  • un sofer
    Domnule Mirica, pentru cultura dumneavoastra: Range Rover este marca indiana, apartinind lui Tata Motors...
    1 6
  • @un sofer
    Pt. cultura ta generala, Range Rover se produce in UK asa ca e britanica toata ziua. Propietarii marcii sunt indieni !
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru