Raport la jumătatea anului: Dacia obține cea mai mare creștere a cotei de piață din Uniunea Europeană

de Cornel Șocariciu
Marti, 30.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După primele șase luni ale anului, cota de piață Dacia la nivelul Uniunii Europene a crescut la 3.73%. Vorbim despre o îmbunătățire cu 0.5 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Piața auto europeană traversează în acest moment o perioadă relativ modestă, iar Dacia este unul dintre puținii constructori europeni care înregistrează creșteri.

Producătorul de la Mioveni a reușit în prima jumătate a anului o serie de performanțe impresionante. În primele șase luni ale anului, Dacia a înmatriculat 312.900 de unități în Uniunea Europeană, o creștere cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, Dacia obține cea mai mare creștere a cotei de piață din Uniunea Europeană. La jumătatea anului trecut, cota de piață Dacia la nivelul UE era de 3.24%, iar raportul emis după primele șase luni ale anului curent arată o cotă de piață de 3.73%.

Pe locul secund în acest top se află Tesla cu o cotă de piață care a crescut de la 0.16% la 0.54%, în timp ce podiumul este completat de Citroen care a deține o cotă de piață mai mare cu 0.37 puncte procentuale (4.22%).

Dacia Sandero și Dacia Duster sunt modelele care pe parcursul primelor șase luni au obținut peformanțe excelente pentru constructorul de la Mioveni.

În primele șase luni, Dacia a înmatriculat peste 123.000 de unități Sandero (+7% comparativ cu 2018) și peste 118.000 de exemplare Duster (+21% față de aceeași perioadă a anului trecut).

Franța rămâne cea mai importantă piață de desfacere pentru modelele produse de constructorul de la Mioveni. Creșteri procentuale importante au fost semnalate în Italia (+42%), Spania (+11%) și România (+30%).

Via | Jato

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru