Recall istoric pentru Aston Martin: trei sferturi din producţia ultimilor 7 ani va fi rechemată în service

de Bogdan Mirică
Joi, 06.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunţat un recall important, care afectează 17.590 de maşini. Numărul lor reprezintă trei sferturi din tot ceea ce a produs Aston începând cu noiembrie 2007.

Veşti proaste pentru clienţii modelelor Aston Martin. Constructorul britanic a anunţat un recall important din cauza unor probleme apărute la pedala de acceleraţie. Potrivit comunicatului oficial, vor fi rechemate în service 17.590 de maşini, ceea ce reprezintă trei sferturi din producţia modelelor Aston Martin din 2007 şi până în prezent.

Mai exact, toate modelele cu volan pe partea stângă, produse din noiembrie 2007 până în prezent intră sub incidenţa recall-ului. Exemplarele cu volan pe partea dreaptă nu sunt atât de afectate de rechemare, doar cele din 2012 până în prezent fiind aşteptate la service.

Esential 17.590 de exemplare Aston martin vor fi rechemate în service.
2007 este anul în care au început problemele pentru exemplarele Aston Martin cu volan pe partea stângă.
Problema celor peste 17.000 de unităţi Aston este generată de la folosirea unei componente contrafăcute, mai exact de braţul pedalei de acceleraţie.
Compania chineză Shenzen Kexiang Mould Tool Co Limited, furnizor oficial Aston Martin, responsabil pentru turnarea braţului acceleraţiei, a folosit material plastic contrafăcut, furnizat de o altă companie chineză, Synthetic Plastic Raw Material Co Ltd din Dongguan. Deşi plasticul era certificat ca fiind un produs oficial DuPont, mai multe verificări au demonstrat că era vorba despre un material contrafăcut.

Un purtător de cuvânt Aston Martin a declarat că nu au fost semnalate accidente sau răniri cauzate de o defecţiune a pedalei de acceleraţie.

După ce au investigat problema aproape un an, începând cu luna mai a lui 2013, Aston Martin a decis să cheme în service exemplarele afectate pentru a înlocui gratuit braţul pedalei de acceleraţie. Operaţiunea va dura maxim o oră. Din surse citate de Autocar, noul Vanquish nu va fi afectat de recall.

Comentarii (12)

  • - piesa din china
    - piesa contrafacuta
    - pretul de vanzare a masinii e acolo sus cu multe "0"uri in coada lui Euro.
    - trist :(
    50 4
  • deci am ajuns sa de faca produse contrafacute si la alea chinezesti :))
    40 1
  • Si sa vrei sa faci ceva de calitate cu componente Made in Europe, in ziua de azi nu se mai poate. Chiar daca producatorul e european, manufactura in majoritatea cazurilor se face in China din motive bine stiute. Nu cred ca doar Aston are componente din China ci si alte marci de lux.
    25 3
  • Rusine pt. un producator de lux sa aiba probleme la atatea masini...si nu e una minora sa zici ca nu e asa grav...e majora cu 'M' MARE ! Nu mai poti avea incredere nici in marci de prestigiu ca iti ofera calotate 100%. Incotro se indreapta lumea auto ?
    22 6
  • gun cometa
    Oricum Aston Martin sufera de o devalorizare fantastica... Sa vezi acum dupa intamplarea asta!!!
    10 2
  • Acum incep sa-i dau dreptate lui AndreiRN.
    5 4
  • daca la astia care vând masina cu +100000 euro se fac cum se fac, va dati seama ce junghiuri se folosesc la masinile pt pulime indiferent de brand?
    În ziua de azi oricare producator de la nemti,francezi pâna la chinezi le fac cu gândul unei marje de profit cât mai mari si a unei durate de viata cât mai scurte. fraierii...sa plateasca si atât
    Ma bufneste râsul când vad lumea pe forumuri sau aici cum sustin cu tarie, o marca sau alta(chiar si pe baza simpatiei si nu a posesiei unui exemplar) când aia nu dau 2 bani pe userul final.
    Pt ca dragii mei...nici macar clienti nu mai suntem...ci useri bine dresati care au grija sa umple buzunarele baietilor destepti
    Sus cu mânutele rosii...desi stiti si voi ca am dreptate
    Haha
    Va salut :)
    23 3
  • Hahahahahha sa vad pe inexo-cuantic cu masinile lui englezesti cu piese de cea mai mare calitate, adresate clasei nobile care vor ceva rafinat. Hahahahahha.
    19 2
  • China . Economia mondiala numrul 1. Galbejitii nu se dezmint. Prodese copiate sau contrafacute.Calitate superioara?!Vina este tot a noastra.Ne sapam mormintele singuri.Din cauza lacomiei.Chiar trebuiau (salariu de rahat? iar Europa geme de la atata somaj.Nimeni nu este de neinlocuit.Au chinezi ieftini care ne vor inlocui.
    10 1
  • Pai cine va pune sa le umpleti buzunarele ''baietilor destepti'' ? Dar mergi frate, cu bicicleta si i-ati adio de la secolul 21 in care te afli si toate masinariile ''motorizate'' ( benzina, electric, hybrid, samd). Tu poti trai in trecut, doar asa nu vei umple buzunarele ''baietilor destepti'' . Sa vad eu cate lucruri poti sa rezolvi in Romania anului 2014 numai cu bicicleta. Dar cum umpli ''buzunarele baietilor destepti '' la cumparaturi ? Sau faci foamete ? Ce mananci ? Radacini de copac ? ..............pfaaa.
    6 8
  • In locul lor m-as gandi serios dupa acest eveniment neplacut la un viitor sumbru care se numeste FALIMENT ! Concurenta e acerba....Lamborghini tocmai a scos Huracan care e mult superior oricarui Aston. Oamenii isi i-au teapa o data dar dupa aia renunta la repectivul produs (cu atat mai mutl cu cat e si scump). Au noroc cu designe-rul care le face sa para cele mai elegante masini sport (si asa si este) ca in rest nu vad nici un motiv pt. care ai prefera un Aston in defavoarea lui Ferrari sau Lambo....
    9 3
  • nu va ganditi ca ei fac acest recall preventiv, ca sa nu se intample accidente? la noi pana nu moare unu important nu se face nimic preventiv
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru