Recall Skoda: peste jumătate de milion de mașini, rechemate din cauza airbag-urilor defecte

de Tiberiu Safta
Luni, 10.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a inițiat o campanie de rechemare la nivel mondial pentru modelele sale mai vechi. Peste 580.000 de mașini construite între 2012 și 2017 sunt rechemate din cauza unei posibile defecțiuni la airbag-ul șoferului.

Constructorul ceh a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare importantă pentru mai multe modele vechi ale sale. Mai exact, noua campanie de recall vizează 580.068 de mașini din toată lumea, construite între 2012 și 2017.

Potrivit mărcii din Mlada Boleslav, mai multe modele din această perioadă, precum Octavia, Fabia, Rapid, Superb, Yeti, Roomster, Kodiaq și Citigo ar putea prezenta defecțiuni la airbag-ul șoferului.

Mai precis, toate aceste mașini sunt dotate cu airbag-urile produse de firma japoneză Takata, iar defecțiunea constă într-o piesă a generatorului de gaz al airbag-ului șoferului. O astfel de defecțiune ar putea duce la o deschidere violentă a airbag-ului în caz de impact, de unde pot fi desprinse fragmente din metal.

O persoană s-a ales cu răni provocate de această declanșare necontrolată a airbag-ului șoferului, potrivit autorității federale de transport din Germania, KBA.

Proprietarii modelelor afectate își pot verifica seria VIN pentru a vedea dacă mașina trebuie să fie dusă la service.

Fiind o campanie de rechemare, înlocuirea airbag-ului este gratuită, iar întreaga operațiune durează aproximativ o oră.

via Profit

Comentarii (2)

  • Rusinica!!! Adica nici macar nu ati verificat stirea? ati luat-o de buna de pe Profit.ro?.
    Ce mai e 2017 sau 2018?
    These airbags were installed in various Škoda vehicles from 2012 to 2018. We are therefore taking action to identify affected cars and replace the faulty components.

    https://recallactions.skoda-auto.com/599/ro-ro
    3 0
  • oricine
    După ce au dormit liniștiți vreo 5 ani s-au trezit și ăștia doar ca să se bage în seamă. Și a dracului precizie japoneză, au cacarisit-o doar la air-bag-ul șoferului, la celelalte chiar nu au nici o problemă. Adevărul este că și celelalte sunt la fel de proaste dar doar la șofer aruncă plăcuțele din volan ca steluțele ninja în gâtul driver-ului. Dar așa e cu contabilii au găsit să facă o economie. Mă întreb câți au murit de s-au hotărât să facă ceva, că eu l-am înlocuit la Honda acum 5 ani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru