Recompensă de un milion de dolari oferită de FBI pentru un român care a comercializat mașini pe internet

de Bogdan Mirică
Joi, 09.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un român este căutat de FBI pentru că a vândut mașini false pe internet. Pentru informații care ar ajuta la prinderea lui, americanii oferă o recompensă de un milion de dolari.

România poate fi privită ca un cuib de infracționalitate cibernetică, iar următorul caz, intrat chiar și în atenția FBI, este un exemplu foarte clar. Nicolae Popescu, un bărbat de origine română, este acuzat pentru fraudă pe internet, spălare de bani, întocmire de acte false și utilizare ilegală a datelor.

Cum a ajuns românul pe lista celor mai căutați oameni de FBI? Simplu. În anul 2012 Nicolae Popescu și încă doi asociați au pus la cale o rețea care avea ca scop comercializarea mașinilor în mediul online.

Prin intermediul unor site-uri americane de dimensiuni impresionante, cum sunt Autotrader.com și Cars.com, Popescu și asociații au vândut peste o sută de mașini. Problema? Mașinile nu existau în realitate. Așadar, clienții care credeau că au găsit un chilipir pe patru roți discutau cu presupușii cumpărători pe email și trimiteau un avans în conturi deschise la bănci americane, bineînțeles cu acte false.

Esential 3.000.000 de dolari a câștigat românul din afacerile cu mașini.
Se pare că rețeaua a mers destul de bine, Popescu și asociații săi reușind să încaseze aproximativ trei milioane de dolari.
Imediat după, românul s-a făcut nevăzut.

În prezent este căutat de FBI, iar suma pe care biroul de investigații o oferă drept recompensă pentru prinderea lui Nicolae Popescu poate ajunge și la un milion de dolari.

via jalopnik

Comentarii (14)

  • inexorabil
    “Managementul” satanei funcţionează la maximum de eficienţă: infractorul va ajunge oricum la osândă veşnică, oficialii FBI pentru că au hotărât răsplătirea eventualului turnător al acestuia, iar acesta din urmă, cu tot spiritul lui etico-civico-legalist, pentru arghirofilie (că doar nu va folosi banii ca să întreprindă acte caritabile – te “aranjezi” pe viaţă, nene, adică o laşi în mă-sa de muncă şi treci la “trai pe vătrai”, îţi dai seama?). Ar fi cu adevărat un model de probitate dacă l-ar denunţa pe şarlatan refuzând apoi recompensa, până la ultimul cent! Mmm, ce mirabilă trebuie să fie viaţa asta când ai posibilitatea nesperată s-o duci pe picior mare şi, totuşi, preferi cu obstinaţie să rămâi un pârlit. Eu, ca un “psycho” consecvent ce sunt, aş face-o fără să preget, cu o mină imobilă. Cea mai preţioasă victorie pe care o poţi obţine în viaţă este să-ţi înfrângi sinele. Pur şi simplu.
    12 30
  • Crezi ca intereseaza pe cineva aberatiile tale mistice intr-o revista cu profil auto ? :)))) Esti cam penibil.
    19 11
  • Inexorabile, eu te-am apreciat, imi placeau comentariile tale de mai demult, erau calculate, logice si un pic metaforice. Dar acuma deja vorbesti tot timpul pe langa de o perioada, acuma tot intr-o metafora o tii.

    Stima.

    In priviinta romanului, m-as oferi cu placere sa il caut si sa iau recompensa. :)
    15 1
  • Eu cred că recompensa e dată chiar de site-urile de care s-a folosit, sunt și ei curioși cum a fost posibil. Oare americanul care a leșinat la volan și a intrat într-un showroom Chevrolet se afla printre păcăliți?
    8 2
  • BRAVO OMULE LA CIT AU FURAT SI FURA AMERICANI E UN MIZILIC CE AI FACUT DACA TE CAUTA FBI ASTA E MUNCA LOR PLATITA DIN BANI PUBLICI SA TE CAUTE PINA NOR MAI PUTEA STAI BINE ACOLO UNDE ESTI CA SE SATURA SI SE INTORC IN TARA LOR
    3 16
  • Ivanoff
    Hai ma ce dreacu, mai bine ofereau o flota de Bembee E3j9oua, ca oricum au flote intregi licitate cu bani putini din dorinta de a scapa de ele. Eu cred ca ar fi mai promitator aceasta recompensa decat orice suma de bani. Evident, ar mai fi de adaugat un bonux : solutii anti-corozive cadou, ca le-a cam luat rugina saracele mai rau ca la furgoanele de marfa Transit .

    @S , nici pe sfert nu te aproprii de cultura lui @inexorabil , asadar sfatul meu prietenesc este : lasa aberatiile.
    4 13
  • inexorabil
    Pace vouă, fiii mei! Mafioffule, ştii ce faci tu acum? Mă împingi spre…trufie. De obicei, demonul slavei deşarte nu poate fi doborât decât extenuant de greu. Aşadar, nu-mi place să fiu creionat în culori măgulitoare (nici dacă elogiile ar corespunde adevărului). Mă simt mai în elementul meu atunci când sunt “luat la refec”.

    @S, “diagnosticul” tău este corect! Ce vrei, parcurg o perioadă “crepusculară”, în care m-a părăsit muza inspiraţiei…Dar îmi revin eu. Cu o surpriză plăcută pentru pasionaţi, sper! Răbdare…

    On topic: ştiţi care este, după părerea mea, carenţa lui AM? Deunăzi, am comparat acest site cu 4tuning.ro, sub raport calitativ. Iată, de pildă, ce putem găsi acolo şi nexam aici: “Atenţie mare!!! Noile ţepe şi înşelăciuni care îi au ca ţintă pe şoferi” (articol plăsmuit de curând). Păi bine, măi stimaţi redactori, vi s-a atrofiat organul…educativ? În loc de ciclul (circul) “lumii nebune”, aş prefera avertismente despre lumea, într-adevăr, nebună (în păcat / de natură auto, în cazul nostru). De! inspiraţie nu mai am, dar pretenţiile mi-au rămas suspendate în văzduh…
    8 4
  • Ivanoff
    Salut inexorabil ! Dupa cum probabil stii, jignirile nu le pot ''hali'', mai ales cand acestea lovesc strict oameni cu mult bun simt ( si in cazul de fata cu cultura auto ), de aceea eu le voi trata fix cu aceeasi moneda, iar pacalicii precum @S si altii cativa, ar trebui ''descalificati'' ( intelegi ce vreau sa zic ) . Cu Dan Grecu, nu am nimic, chiar il ''simpatizez'' ( simbolic ) . Unu la mana ca este atat de tantalau incat ma binedispune mereu cand ii vad parjoala de bembeu la avatar ( care probabil nu o are ), dar omul isi doreste atat de mult pana si un harb ( Bemve sa fie ), incat isi baga de fiecaredata unghia in gat . Dar stie si el ca o Toyota Yaris din 99' e mult mai buna decat un E3j9oua din 94' , dar ce sa-i zici, ma gandesc ca o fi de la caldura :)))
    3 6
  • @Ivanoff: Nu ti-o iesit bine raportu cp pe kg de la japoneze ? :)))))))))))))))))))
    5 4
  • Ivanoff
    @S-utzule tata, spre umila ta parere, am vesti proaste :

    Skoda Superb 1.4 TSI 125 CP > 1375kg/ 125CP= 11kg/ cp

    Mazda 6 2.0 145 cp > 1300kg/ 145CP = 8,9kg/cp

    Trist dar adevarat :)))))
    3 5
  • inexorabil
    Bine, Mafiuţă, să zicem că ai dreptate...Totuşi, având în vedere că toţi, dar absolut toţi, ne vom înfăţişa în faţa Judecătorului Suprem, atunci, în ziua aceea a socotelilor finale dintre Creator şi creaţie, mă întreb, aşa, de florile mărului, cum vei justifica această "dragoste" a ta faţă de nişte semeni, indiferent cum ţi se par ei? "(Iisus): Vă spun că, pentru orice cuvânt deşert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept şi din cuvintele tale vei fi osândit" (Matei 12:36,37). Poate că într-o zi te voi convinge să vii cu mine ca să-ţi arăt nişte dovezi ale existenţei şi puterii lui Dumnezeu care, mai mult ca sigur, te vor lăsa cu gura căscată...Cu câţi nu m-am sfădit şi eu pe aici şi câtora nu le-am aruncat calificative "întemeiate". Acum îmi dau seama că nu erau decât manifestări ale orgoliului (nu pot să scriu "stupid", fiindcă aş comite pleonasm).

    Hai să te abordez altfel: aproape zilnic mă opreşte pe stradă un om sărman, care n-are din ce să-şi întreţină familia. Îmi cunoaşte traseul şi de aceea îmi iese în cale "întâmplător". L-am întrebat dacă îl bagă în seamă şi alţii. El zice că nu şi eu îl cred, din moment ce mă roagă de fiecare dată să-i dau de lucru, numai să câştige, în mod cinstit, o pâine. Este un om sincer, fiindcă trăsăturile lui fizionomice nu mint (ochii sunt oglinda sufletului), iar eu chiar mă pricep la "citirea din prima" a caracterelor. Deunăzi, nu m-am putut abţine să nu-i mărturisesc: "Dacă v-aş aduna pe toţi asemenea câţi existaţi, aş forma cea mai puternică armată din lume, cu care aş cuceri totul, chiar dacă n-am avea arme". Aceştia sunt trimişii lui Dumnezeu ca să ne încerce credinţa, de aceea nu mă îndoiesc de rostul şi forţa lor morală. Iar iubirea pe care ţi-o pot dărui ei o socotesc un dar...inestimabil. Încă nu ne pierde prea răbdătorul nostru Părinte Ceresc, deşi am merita-o fără doar şi poate! De aceea, dă-mi voie să te întreb "frontal", Mafioffule: dacă îl faci pe x păcălici, pe y tăntălău ş.a.m.d., cui prodest???

    Acum, iarăşi îmi va imputa @S că sunt "alăturea cu drumul". Păi ce să-i faci, bre: iaca, vorba Ivanoffului, de la căldură :)

    Tiiiii, să n-o uit pe Dănuţa aia de mai sus: "eşti cam" previzibilă şi tot atât de şablonardă (sigur nu voi avea parte de nimic punitiv din cauza acestor...calificative). De obicei, "vânătorii de penibili" (se amăgesc că acest termen atât de "tocit", şi anume "penibil", ar reprezenta chintesenţa universului epitetelor negative din DEX şi că îi acoperă, în mod "incontestabil", cu bravură etico-civico-legalistă) sunt capabili de cea mai iraţională, sufocantă şi respingătoare ură...Aşadar, cântă la altă masă, căci noi discutăm lucruri care te depăşesc...Nu-mi pasă că eşti femeie; respectă, ca să fii respectată!

    "Revistă cu profil auto"...Ce solemn! Mda; meseria ta este auto.
    5 2
  • Ivanoff
    Draga inexorabil, ai perfecta dreptatea in ceea ce spui. Doar ca, stiind ca stau de vb cu un om cu multa cultura si studii academice profunde, trebuie sa-ti reamintesc un ''celebru'' pasaj :

    “Cele mai intunecate cotloane ale iadului sunt rezervate pentru cei care isi pastreaza neutralitatea in vremuri de criza morala”. Dante Alighieri, Infernul !
    2 0
  • Ivanoff
    PS: uite, imi voi face cont, iti voi resecta sfatul. Dar nu acum, ci de la inceputul anului viitor.
    3 0
  • inexorabil
    Dragă Mafioaffe, spre deosebire de toate generaţiile precedente, noi am fost "programaţi" de Dumnezeu (o fi bine? o fi rău? numai El ştie!) să trăim tocmai în perioada de intensă "tranziţie" (tumultuoasă doar pentru cei capabili să audă cu urechile...minţii), când iadul se mută "in corpore" pe pământ, mai precis în sufletele oamenilor...Ce ne avertizează Apocalipsa cap.12? Pe mine mă copleşeşte doar gândul, darămite realitatea...Consecinţa (ne)firească? O succesiune nesfârşită de "nopţi (semi)albe"...

    Cât despre logare, sper să te ţii de cuvânt! Dar, pe urmă, te rog să rămâi doar TU, nemultiplicat în fel de fel de identităţi. Şi să-i laşi pe "prietenii" tăi de izbelişte. Dacă însă ei vor continua să te "zgămâie", în condiţiile în care tu îi vei evita complet, atunci...las' pe mine.
    Deci, fii mai isteţ ca ei! Aminteşte-ţi că tu iubeşti "japanele", nu fricţiunile astea, care, în esenţă, nu rezolvă nimic, deoarece TOŢI producătorii, indiferent de continentul de apartenenţă, nu mai dau două parale pe integritatea, fidelitatea, preferinţele şi patimile fanilor, care nu sunt musai şi clienţi (să zicem că doar Mazda ar "îndrăzni" să se pună de-a curmezişul în calea acestui nou modus pensandi). Paradoxal şi în ansamblu, calitatea (incluzând preceptele siguranţei) tot creşte, dar nu mai este una "totală", ca pe vremuri, deoarece factorul estetic, care conturează şi consfinţeşte individualitatea unei maşini, este aproape ignorat (Walter da Silva: "A trecut vremea design-ului excentric, mizăm pe cel simplu"...adică pe concedierea imaginaţiei).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru